KLM Royal Dutch Airline KLM Royal Dutch Airline
Het historische centrum van Dresden
 

Barokstad met de natuur om de hoek

Elbflorenz wordt deze Duitse stad ook wel genoemd. Boek nu vliegtickets naar Dresden en waan uzelf in Florence als u langs barokkastelen en –paleizen wandelt. Naast de indrukwekkende architectuur en een rijke geschiedenis is Dresden ook erg groen. Zo bevinden zich in de stad diverse parken en net buiten Dresden ligt het sprookjesachtige natuurpark Sächsische Schweiz.

Wederopbouw van de barokstad

Dresden staat bekend als een van de mooiste barokke steden in de wereld. Tijdens WO II werden er veel gebouwen verwoest. Na de oorlog begon Dresden aan de wederopbouw van zijn culturele erfgoed. Zo werden de bekende barokke Katholische Hofkirche en het Zwinger-paleis, het pronkstuk van de stad, weer in hun oude staat hersteld. Geniet tijdens een ochtendwandeling van de schoonheid van deze barokke complexen en sluit de dag af met een rondvaart over de Elbe in een klassiek stoomschip. Dresden is de ideale bestemming voor een stedentrip, maar ook het startpunt van een langere vakantie in Duitsland. Laat u verrassen: boek snel een vliegticket naar Dresden!

Sprookjesbos Sächsische Schweiz

Op ongeveer 30 kilometer van Dresden vandaan ligt het Sächsische Schweiz natuurpark. Eindeloze bossen worden afgewisseld met immense zandsteenbergen. Een waar paradijs voor klimmers en wandelaars. Tussen het groen duiken middeleeuwse burchten en kastelen op. Hier gaan cultuur en wildernis vloeiend in elkaar over. Sächsische Schweiz is een schilderachtig landschap waar u wellicht nog een hert, everzwijn of elfje tegen het lijf loopt.

Vliegtickets naar Dresden voor een unieke stedentrip

Een goedkoop vliegticket naar Dresden boeken? Bij KLM begint uw vakantie al aan boord. De vlucht vliegt voorbij met uw eigen entertainmentset op intercontinentale vluchten: gratis films, games en muziek. Geniet ondertussen van snacks of een smakelijk diner en lekkere drankjes. Met de leuke en handige extra services (soms tegen betaling van een toeslag) komt Dresden snel dichterbij.

Lees meer

Lees minder

 

De hoogtepunten van Dresden

 

yelp
Dresden: Hotspots

 

Dresden: soortgelijke bestemmingen