KLM Royal Dutch Airline KLM Royal Dutch Airline
Aan de oevers van de Rijn, Düsseldorf
 

Altbier drinken langs de Rijn

Op zoek naar een stad vol culturele hoogtepunten? Boek vliegtickets naar Düsseldorf en bezoek de ruïnes van Kaiserpfalz, de St. Lambertuskerk en de gebouwen rond Heinrich Heine Platz. Ook een ontmoeting met de exotische vissen van Aquazoo is de moeite waard. De wijk Altstadt wordt het kloppende hart van de stad genoemd vanwege de winkels, musea en uitgaansgelegenheden. Maar als u meer houdt van hippe architectuur dan drinkt u een cocktail in de wijk Medienhafen. En vergeet niet langs een van de huisbrouwerijen te gaan voor een vers Altbiertje!

Kunst en kerstmarkt

Kunstliefhebbers gaan in Düsseldorf naar musea met de eenvoudige namen K20 en K21. De getallen geven de eeuwen aan waaruit de kunst afkomstig is. Dus in de eerste loopt u langs werken van Picasso en Mondriaan en in de tweede langs hedendaagse video’s en fotografie. Shoppen doet u in Königsallee waar bekende modehuizen zitten, of u gaat naar Schadowstrasse. Hier wordt in de winter ook een van de vele knusse kerstmarkten gehouden. Dwalend langs de stalletjes met glühwein in uw hand warmt u weer helemaal op! Düsseldorf is de ideale bestemming voor een stedentrip, maar ook het startpunt van een langere vakantie in Duitsland. Ervaar het zelf: boek snel een vliegticket naar Düsseldorf!

Dineren met uitzicht

De ultieme plek voor de stedelingen om lekker te hangen, vooral als het zonnetje schijnt, is Hofgarten. Slenter langs de beelden in het park en rust uit op het gras bij de fontein. Ook op een terrasje aan de Rheinuferpromenade komt u helemaal tot rust. Loop ’s avonds naar de prachtig verlichte Rheinturm. Met de eveneens verlichte Rheinkniebrücke op links is het een sprookjesachtig tafereel. Voor een spectaculair uitzicht over de stad kunt u bovenin de toren plaatsnemen op het draaiende plateau en zelfs romantisch dineren!

Vliegtickets naar Düsseldorf voor culturele vakantie

Een goedkoop vliegticket naar Düsseldorf boeken? Bij KLM begint uw vakantie al aan boord. De vlucht vliegt voorbij met uw eigen entertainmentset op intercontinentale vluchten: gratis films, games en muziek. Geniet ondertussen van snacks of een smakelijk diner en lekkere drankjes. Met de leuke en handige extra services (soms tegen betaling van een toeslag) komt Duitsland snel dichterbij.

Lees meer

Lees minder

 

yelp
Dusseldorf: Hotspots

Meer hotspots
 

Dusseldorf: soortgelijke bestemmingen