KLM Royal Dutch Airline KLM Royal Dutch Airline
Aan de oevers van de Rijn, Düsseldorf
 

Praktische info Dusseldorf, Duitsland

Vervoer in de stad

Düsseldorf verkennen is vrij eenvoudig met het openbaar vervoer. De bus-, tram- en metronetwerken zijn met elkaar verbonden en kaartjes zijn te koop bij haltes of via kaartjesautomaten. De instructies zijn gewoonlijk alleen in het Duits. Het is in veel gevallen de moeite waarde om een dagkaart (Tagesticket) te kopen, die tot 03.00 uur de volgende ochtend geldig is. Düsseldorf is echter redelijk vlak en compact en veel bezoekers kiezen ervoor naar de bezienswaardigheden in het centrum te lopen. De attracties die niet te voet te bereiken zijn, zijn te bereiken met taxi's, die eenvoudig op straat kunnen worden aangehouden. Het huren van een auto is ook een goede optie in Düsseldorf, maar niet echt nodig, tenzij u ook buiten de stad rondreist.

Tijdzone

GMT+1 (GMT+2 tussen de laatste zondag in maart en de laatste zondag in oktober).

Netspanning

230 volt, 50 Hz. Er wordt gebruik gemaakt van de Europese twee-pinsstekker.

Valuta

De officiële munteenheid is de euro (EUR). Eén euro is 100 cent. Geldautomaten en geldwisselkantoren zijn overal aanwezig. Alle grote winkels, hotels en restaurants accepteren de gangbare creditcards, hoewel de Duitsers zelf liever met contant geld betalen. De snelste en makkelijkste manier om geld te wisselen is door contant geld op te nemen uit een van de geldautomaten die alomtegenwoordig zijn in het Duitse straatbeeld. Banken zijn tijdens de weekenden gesloten, maar geldwisselkantoren op luchthavens en de grotere treinstations zijn dagelijks geopend.

Communicatie

Het landnummer voor bellen naar Duitsland is +49. Telefoonnummers kunnen vier tot negen cijfers hebben. Hotels rekenen extra kosten voor internationaal bellen. Het is goedkoper om een lokale simkaart te kopen of te bellen via Skype, WhatsApp of iets dergelijks. In de meeste hotels, cafés, restaurants en vergelijkbare gelegenheden is gratis wifi beschikbaar.

Alarmnummer

110 (politie), 112 (ambulance/brandweer)

Reisdocumenten en gezondheid

Alles over reisdocumenten

Alles over gezondheid en KLM Health Services

Feestdagen

Klimaat

Internationale luchthaven Düsseldorf

www.dus.com

Vervoer naar de stad

Er zijn voldoende vervoersmogelijkheden bij de luchthaven, waaronder taxi's, limousines, lokale bussen, een Skytrain shuttlebus en een snelle en efficiënte S-Bahn.

Autoverhuur

Autoverhuurbedrijven op de luchthaven zijn onder andere Europcar, Hertz, Budget en Avis.

Luchthaventaxi's

Er zijn speciale luchthaventaxi's beschikbaar bij de aankomst- en vertrekhallen. Het tarief naar het centrum van Düsseldorf is ongeveer € 28.

Transfer tussen terminals

De luchthaventerminals zijn via een centrale ader met elkaar verbonden en bevinden zich in één gebouw. Ze zijn allemaal op loopafstand van elkaar.

Voorzieningen

Luchthavenfaciliteiten zijn onder andere pinautomaten en banken, tandarts- en medische faciliteiten, een apotheek, kledingwasdiensten, luierverschoonruimtes, luchthavenhotels, een benzinestation, en belastingteruggavebalie, bagagekluisjes, vergaderruimtes, pastorale diensten, viplounges, congresfaciliteiten en een aantal mogelijkheden om te winkelen en eten.

Parkeren

Kort parkeren is beschikbaar op loopafstand van de terminal, terwijl lang parkeerders gebruik kunnen maken van een gratis shuttlebus. Kort parkeren is mogelijk tegenover de terminalzone en kost ongeveer € 4,50 per uur. Lang parkeren kost tussen de € 24 en € 39 per dag afhankelijk van het parkeerterrein.

Internet

Er is gratis wifi op de luchthaven.