KLM Royal Dutch Airline KLM Royal Dutch Airline
Römerplein, Frankfurt am Main
 

Naar Frankfurt/Main

Retour vanaf

'Mainhattan', de vijfde stad van Duitsland

Frankfurt am Main wordt ook wel ‘Mainhattan’ genoemd, want de stad staat bekend als financieel centrum van Duitsland. Boek vliegtickets naar Frankfurt, maak een rondvaart door deze Middeleeuwse stad vol interessante architectuur of bezoek de Frankfurt zoo. Wie van winkelen houdt, zit goed in Zeil: een voetgangerszone vol modeketens en leuke boetiekjes. Als de zon ondergaat beklimt u de Dom, of neem de lift naar het dak van de Main Tower om te genieten van een weergaloos uitzicht.

Vakwerkhuizen en romantische straten

In de oude binnenstad van Frankfurt (Altstadt) ligt Römerberg. Aan dit plein staan vakwerkhuizen, het stadhuis en de Alte Nikolaikirche. De romantische straten van het Sachsenhausen-district nodigen uit tot een wandeling. Bovendien kunt u hier terecht voor de beste Apfelwein: een cider die in de regio van Frankfurt geproduceerd wordt. Frankfurt is niet alleen de ideale bestemming voor een stedentrip, maar ook het startpunt voor een langere vakantie in Duitsland. Laat u verrassen: boek snel een vliegticket naar Frankfurt!

Verbonden door 19 bruggen

De rivier de Main is een belangrijke levensader van Frankfurt en deelt de stad in tweeën. Beide zijden zijn door maar liefst 19 bruggen met elkaar verbonden, zodat de mobiliteit binnen de stad niet in het gedrang komt. Langs de oever staan ook een aantal van de beste musea van de stad, zoals het Städel Museum en het Duitse filmmuseum. En natuurlijk kunt u hier heerlijk wandelen. Net als in de Palmengarten: een grote botanische tuin vol exotische planten.

Vliegtickets naar Frankfurt voor een unieke stedentrip

Een goedkoop vliegticket naar Frankfurt boeken? Bij KLM begint uw vakantie al aan boord. De vlucht vliegt voorbij met uw eigen entertainmentset op intercontinentale vluchten: gratis films, games en muziek. Geniet ondertussen van snacks of een smakelijk diner en lekkere drankjes. Met de leuke en handige extra services (soms tegen betaling van een toeslag) komt Duitsland snel dichterbij.

Lees meer

Lees minder

 

De hoogtepunten van Frankfurt/Main

 

yelp
Frankfurt/Main: Hotspots

 

Frankfurt/Main: soortgelijke bestemmingen