KLM Royal Dutch Airline KLM Royal Dutch Airline
De wijk Blankenese, Hamburg
 

Praktische info Hamburg, Duitsland

Vervoer in de stad

Het uitgebreide openbaar vervoersysteem van Hamburg bestaat uit de U-Bahn (metro), de S-Bahn (forensentrein), bussen en havenveerdiensten en maakt rondreizen zonder auto aangenaam en eenvoudig. De U-Bahn is uitstekend en dekt het hele stadscentrum. Hij sluit aan op de S-Bahn die de buitenwijken bedient. Dit treinnetwerk is de snelste manier om de stad te verkennen. Bussen zijn ook handig en er rijden nachtbussen in de binnenstad. Taxi's zijn doorgaans minder duur dan in andere Duitse steden en zijn te allen tijde beschikbaar. Het is mogelijk om een auto te huren, maar parkeerruimte is in sommige delen van de stad, zoals bij de beroemde Reeperbahn, erg moeilijk te vinden en maakt autorijden stressvol. Net als in de meeste Duitse steden is het mogelijk om tegen een kleine vergoeding fietsen te huren en dit is een leuke manier om de stad te verkennen. Sommige delen van de stad kunt u het beste te voet verkennen. De stad wordt over het algemeen als veilig beschouwd, maar u kunt het beste goed op uw eigendommen letten als u wandelt of gebruik maakt van het openbaar vervoer.

Tijdzone

GMT+1 (GMT+2 tussen de laatste zondag in maart en de laatste zondag in oktober).

Netspanning

230 volt, 50 Hz. Er wordt gebruik gemaakt van de Europese twee-pinsstekker.

Valuta

De officiële munteenheid is de euro (EUR). Eén euro is 100 cent. Geldautomaten en geldwisselkantoren zijn overal aanwezig. Alle grote winkels, hotels en restaurants accepteren de gangbare creditcards, hoewel de Duitsers zelf liever met contant geld betalen. De snelste en makkelijkste manier om geld te wisselen is door contant geld op te nemen uit een van de geldautomaten die alomtegenwoordig zijn in het Duitse straatbeeld. Banken zijn tijdens de weekenden gesloten, maar geldwisselkantoren op luchthavens en de grotere treinstations zijn dagelijks geopend.

Communicatie

Het landnummer voor bellen naar Duitsland is +49. Telefoonnummers kunnen vier tot negen cijfers hebben. Hotels rekenen extra kosten voor internationaal bellen. Het is goedkoper om een lokale simkaart te kopen of te bellen via Skype, WhatsApp of iets dergelijks. In de meeste hotels, cafés, restaurants en vergelijkbare gelegenheden is gratis wifi beschikbaar.

Alarmnummer

110 (politie), 112 (ambulance/brandweer)

Reisdocumenten en gezondheid

Alles over reisdocumenten

Alles over gezondheid en KLM Health Services

Feestdagen

Klimaat

Luchthaven Hamburg

http://www.airport.de/en/

Vervoer naar de stad

De luchthaven van Hamburg is bereikbaar met de S-Bahn, een rit van 25 minuten vanaf het centrum van Hamburg. Er rijden bussen in het centrum en in de buitenwijken. Taxi's zijn in ruime mate beschikbaar bij de uitgangen van alle terminals; de rit naar het centrum van de stad duurt ongeveer 30 minuten.

Autoverhuur

Avis, Europcar, Hertz, National en Sixt zijn onder anderen vertegenwoordigd bij de luchthaven.

Luchthaventaxi's

Taxi's zijn ruimschoots beschikbaar buiten de twee terminals. De rit naar het centrum van de stad duurt ongeveer 30 minuten.

Transfer tussen terminals

De terminals zijn met elkaar verbonden en zijn lopend te verkennen.

Voorzieningen

Er zijn verschillende restaurants, winkels, bars en cafés op de luchthaven, naast banken, geldwisseldiensten en pinautomaten in terminal 1 en 2. Er is toegang tot wifi in alle terminals. De faciliteiten voor gehandicapten zijn goed. Passagiers met speciale behoeften moeten vooraf contact opnemen met hun luchtvaartmaatschappij.

Parkeren

Kort parkeren kost € 1 per 20 minuten tot maximaal € 22 (P1 en P2) of € 25 (P4 en P5) per dag. Lang parkeren kost tussen € 70 en € 150 per week.

Internet

Wifi is 24 uur gratis.