KLM Royal Dutch Airline KLM Royal Dutch Airline
Het stadhuis van Hannover
 

Praktische info Hannover, Duitsland

Vervoer in de stad

Hannover heeft een uitstekend openbaar vervoernetwerk, bestaande uit bussen, trams en een metro. Er zijn dagkaartjes te koop die een goed alternatief zijn voor reizigers die meer dan één rit gaan maken. De Hannover-kaart, verstrekt door het toeristenbureau, biedt gratis ritjes met het openbaar vervoer, maar ook korting op musea en andere attracties. Taxi's zijn duur, maar grote voertuigen voor zeven tot negen mensen zijn telefonisch beschikbaar en kunnen kosteneffectief zijn voor groepen. Net als veel andere Europese steden is Hannover een fiets- en voetgangervriendelijke metropool, met fietsbanen langs elke weg en een groot voetgangersgebied in het centrum van de stad.

Tijdzone

GMT+1 (GMT+2 tussen de laatste zondag in maart en de laatste zondag in oktober).

Netspanning

230 volt, 50 Hz. Er wordt gebruik gemaakt van de Europese twee-pinsstekker.

Valuta

De officiële munteenheid is de euro (EUR). Eén euro is 100 cent. Geldautomaten en geldwisselkantoren zijn overal aanwezig. Alle grote winkels, hotels en restaurants accepteren de gangbare creditcards, hoewel de Duitsers zelf liever met contant geld betalen. De snelste en makkelijkste manier om geld te wisselen is door contant geld op te nemen uit een van de geldautomaten die alomtegenwoordig zijn in het Duitse straatbeeld. Banken zijn tijdens de weekenden gesloten, maar geldwisselkantoren op luchthavens en de grotere treinstations zijn dagelijks geopend.

Communicatie

Het landnummer voor bellen naar Duitsland is +49. Telefoonnummers kunnen vier tot negen cijfers hebben. Hotels rekenen extra kosten voor internationaal bellen. Het is goedkoper om een lokale simkaart te kopen of te bellen via Skype, WhatsApp of iets dergelijks. In de meeste hotels, cafés, restaurants en vergelijkbare gelegenheden is gratis wifi beschikbaar.

Alarmnummer

110 (politie), 112 (ambulance/brandweer)

Reisdocumenten en gezondheid

Alles over reisdocumenten

Alles over gezondheid en KLM Health Services

Feestdagen

Klimaat

Luchthaven Hannover-Langenhagen

ww.hannover-airport.de/en/

Vervoer naar de stad

Tussen 03.35 en 01.00 uur rijdt de S5 Hannover-luchthavenlijn elke 30 minuten naar het centraal station van Hannover. De 470-bus vertrekt meerdere keren per uur richting station Langenhagen Zentrum vanaf de halte tussen het Maritim luchthavenhotel en parkeerterrein 3. Er zijn ook verschillende shuttlebusdiensten beschikbaar.

Autoverhuur

Autoverhuurbedrijven op de luchthaven zijn onder andere Avis, Enterprise, Europcar, Hertz en Sixt.

Luchthaventaxi's

Er bevinden zich taxistandplaatsen voor de uitgangen van de terminals op aankomstniveau. De rit naar het centrum van de stad duurt ongeveer 20 minuten.

Transfer tussen terminals

De terminals zijn met elkaar verbonden en zijn lopend te verkennen.

Voorzieningen

Faciliteiten op de luchthaven zijn onder andere gevonden voorwerpen, bagageopslag, een belastingteruggavebalie, geldwisseldiensten, religieus advies, executive lounges en vip-diensten en verschillende winkel- en eetgelegenheden.

Parkeren

Het tarief voor parkeren begint bij € 4 voor het eerste uur, tot maximaal € 21 voor de eerste dag, € 40 voor twee dagen en € 50 voor drie dagen.

Internet

Er is wifi beschikbaar in de drie terminals en dit is de eerste drie uur gratis.