KLM Royal Dutch Airline KLM Royal Dutch Airline
Henkersteg, Nürnberg
 

Smullen in de historische stad

Mix gezelligheid en culturele hoogtepunten tijdens uw stedentrip. Boek vliegtickets naar Neurenberg en bekijk de moderne kunstcollectie in het Museum voor Kunst en Design. En bewonder voorwerpen uit de Duitse oudheid in het Germanisches Nationalmuseum. Of reis terug in de tijd in de populaire Nürnberger Burg. In het Albrecht-Dürer-Haus ziet u de werken van de beroemde schilder Albrecht Dürer hangen op de plek waar ze zijn gemaakt. Bijzonder! Houdt u van winkelen? Laat u dan verleiden in Breite Gasse of leef u uit in Karolinenstrasse. Vooral het schoenenaanbod is er fantastisch!

Kruidige geuren op de oeroude kerstmarkt

In de oude stad aan Ludwigsplatz staat de Weisser Turm, onderdeel van de oude stadsmuur. Wanneer u deze toren bezoekt kunt u niet om de bekende ‘Ehekarussell’ heen. De beeldenfontein voor de toren waarin op controversiële wijze de hoogte- en dieptepunten van het huwelijk worden uitgebeeld. Neurenberg staat vooral bekend om zijn ‘Christkindlesmarkt’ die is ontstaan in de 16e eeuw. Doe er uw kerstinkopen en warm op met een geurrijke glühwein op de sfeervolle Hauptmarkt. Neurenberg is de ideale bestemming voor een stedentrip, maar ook het startpunt van een langere vakantie in Duitsland. Ontdek het zelf: boek snel een vliegticket naar Neurenberg!

Bratwurst en speelgoed

Het vrolijkste museum van Neurenberg is het Speelgoedmuseum. Niet alleen uw kinderen zullen hun ogen uitkijken. Ook bij u zal het nostalgische speelgoed ongetwijfeld gelukkige herinneringen oproepen. Een bezoek aan de Nürnberg Zoo wordt zeker ook door jong en oud gewaardeerd. Vooral de dolfijnenshow is een favoriet! Een stedentrip naar Neurenberg is niet compleet zonder de plaatselijke specialiteiten te proberen. Proef bij de koffie Nürnberger Lebkuchen, een soort van gemberkoeken. En bestel op straat een broodje Nürnberger Rostbratwurst, de worsten zijn net iets dunner dan in de rest van Duitsland. Sluit de dag af met een Duitse hap en een pul bier bij huisbrouwerij Barfüßer. Hier moet u geweest zijn!

Vliegtickets naar Neurenberg voor een heerlijke stedentrip

Een goedkoop vliegticket naar Neurenberg boeken? Bij KLM begint uw vakantie al aan boord. De vlucht vliegt voorbij met uw eigen entertainmentset op intercontinentale vluchten: gratis films, games en muziek. Geniet ondertussen van snacks of een smakelijk diner en lekkere drankjes. Met de leuke en handige extra services (soms tegen betaling van een toeslag) komt Duitsland snel dichterbij.

Lees meer

Lees minder

 

yelp
Neurenberg: Hotspots

Meer hotspots
 

Neurenberg: soortgelijke bestemmingen