KLM Royal Dutch Airline KLM Royal Dutch Airline
Vissersbastion, Boedapest
 

Relaxen tussen oude kastelen en Ottomaanse badhuizen

Zin in een ontspannen stedentrip? Boek vliegtickets naar Boedapest en bezoek de Matthiaskerk en de nationale opera. Boedapest ademt een en al romantiek. De slingerende Donau en schitterende bruggen nodigen uit tot eindeloze wandelingen bij zonsondergang. Of een betoverende rondvaart naar de Donauknie, de plek waar de rivier een knik maakt. Vanaf het Burchtpaleis dat hoog boven de stad uittorent, heeft u een prachtig uitzicht over de stad. Boedapest is een stad om op slag verliefd op te worden.

Hongaarse kunst en eeuwenoude kastelen

Cultuurliefhebbers kunnen zich in Boedapest prima vermaken. Loop door de kronkelende barokstraatjes in het kastelendistrict en bezoek het Vissersbastion met zijn sprookjesachtige torens. In het statige Burchtpaleis bevindt zich de Nationale Galerie waar u Hongaarse kunst uit de 19e en 20e eeuw kunt bekijken. Voor een goede kop koffie gaat u naar één van de talloze authentieke koffiehuizen die typerend zijn voor Hongarije. Boedapest is een ideale bestemming voor een stedentrip of het startpunt van een langere vakantie in Hongarije. Ervaar het zelf: boek snel een vliegticket naar Boedapest!

Badderen in Ottomaanse badhuizen

Boedapest is een echte wellness-stad en dat ziet u terug aan de vele badhuizen in de stad. De badhuizen aan de Donau stammen nog uit de tijd van de Ottomanen in de 16e eeuw. Eén van de bekendste is het Géliert-badhuis. In de warmwaterbaden van dit prachtige Jugendstil-complex vergeet u even de drukte van de stad. Het Széchenyi-badhuis in het Stadspark is het grootste thermische bad in Europa. Als u geheel ontspannen weer buiten staat, maak dan een wandeling door het populaire park. Niet alleen treft u er musea, monumenten en een prachtige vijver, maar ook een heus pretpark én een dierentuin.

Vliegtickets naar Boedapest voor een unieke stedentrip

Een goedkoop vliegticket naar Boedapest boeken? Bij KLM begint uw vakantie al aan boord. De vlucht vliegt voorbij met uw eigen entertainmentset op intercontinentale vluchten: gratis films, games en muziek. Geniet ondertussen van snacks of een smakelijk diner en lekkere drankjes. Met de leuke en handige extra services (soms tegen betaling van een toeslag) komt Hongarije snel dichterbij.

Lees meer

Lees minder

 

De hoogtepunten van Boedapest

 

Des te meer redenen om Boedapest te bezoeken

 

Boedapest: soortgelijke bestemmingen