KLM Royal Dutch Airline KLM Royal Dutch Airline
Basilica di Santa Maria del Fiore, Florence
 

Praktische info Florence, Italië

Vervoer in de stad

De beste manier om Florence te verkennen is te voet; het centrum is compact en het verkeer beperkt. Er is een uitgebreid busnetwerk (ATAF) beschikbaar van 05.30 uur tot middernacht. Een kaartje voor een enkele reis is 90 minuten geldig. U kunt ook een kaartje kopen voor meerdere ritten of voor twee of vier keer 90 minuten. De kaartjes moeten gevalideerd worden in een knipapparaat als u de bus betreedt. Kaartjes en verschillende buspassen zijn beschikbaar bij elke gelegenheid met de ATAF-sticker, zoals krantenkiosken, kaartjesautomaten, koffiebars en in de bus zelf. Een taxi gebruiken is lastig in Florence, omdat ze niet op straat kunnen worden aangeroepen. Er zijn taxistandplaatsen buiten het treinstation en bij de meeste toeristische bestemmingen, of u kunt een taxi bellen.

Tijdzone

GMT+1 (GMT+2 tussen de laatste zondag in maart en de laatste zondag in oktober).

Netspanning

Netspanning is 230 volt, 50 Hz. Er zijn verschillende stekkers, waaronder de Europese met twee pinnen.

Valuta

De officiële munteenheid is de euro (EUR). Eén euro is 100 cent. Wanneer u in Italië aankomt met buitenlands geld kunt u dat gemakkelijk omwisselen in euro's bij banken, geldautomaten of geldwisselkantoren. Overal zijn geldautomaten. De betere gelegenheden en winkels rond de steden accepteren creditcards. Banken zijn in het weekend gesloten, maar hanteren vaak wel betere wisselkoersen dan wisselkantoren.

Communicatie

Het landnummer voor bellen naar Italië is +39. Er worden netnummers gebruikt voor steden/regio's, bijv. 02 voor Milaan en 06 voor Rome. Hotels rekenen vaak hoge kosten voor het gebruik van de telefoon. Overal in het land zijn hotels, cafés en restaurants met gratis wifi te vinden. De internationale roamingkosten kunnen hoog oplopen; een lokale prepaid sim-kaart aanschaffen is vaak een goedkopere optie.

Alarmnummer

112 (algemeen alarmnummer), 113 (politie), 118 (ambulance)

Reisdocumenten en gezondheid

Alles over reisdocumenten

Alles over gezondheid en KLM Health Services

Feestdagen

Klimaat

Luchthaven Peretola Florence

www.aeroporto.firenze.it

Vervoer naar de stad

De lokale busonderneming in Florence, ATAF, verzorgt elk half uur een busverbinding met de stad vanaf het centrale treinstation. De bus wordt de VolainBus genoemd en rijdt van 6.00 uur tot 23.30 uur. De rit duurt normaal gesproken 20-25 minuten, tickets zijn te koop bij de buschauffeur of bij krantenkiosken en koffiebars op de luchthaven. De tickets kosten circa € 6 voor een enkele reis en circa €10 voor een retourtje. Let op: retourtickets zijn niet te koop bij de buschauffeur. Deze dient u vooraf aan te schaffen.

Autoverhuur

Auto Europa, Avis, Budget, Europcar, Hertz en National/Maggiore runnen autoverhuurfaciliteiten vanaf de luchthaven.

Luchthaventaxi's

Er staan taxi's voor de terminal en de rit naar het centrum van Florence duurt ongeveer 15 minuten.

Voorzieningen

De luchthavenfaciliteiten bestaan onder andere uit een afdeling gevonden voorwerpen, informatiebalies, viplounges, openbare telefoons, hulp voor gehandicapten, medische faciliteiten en verschillende winkelmogelijkheden en eetgelegenheden.

Parkeren

Er is gelegenheid voor kort en lang parkeren.

Internet

Er is wifi beschikbaar in de betaalde lounge.