KLM Royal Dutch Airline KLM Royal Dutch Airline
De bonte haven van Portofino, nabij Genua
 

De smaak van authentiek Italië

Deze Italiaanse havenstad heeft geschiedenis, karakter en charme in overvloed. Boek nu vliegtickets naar Genua en bezoek eeuwenoude paleizen die herinneren aan een rijk handelsverleden. De stad is een labyrint aan middeleeuwse steegjes met kraampjes, boetiekjes en restaurants waar ze typische Italiaanse gerechten serveren die uw smaakpapillen doen dansen.

Palazzi in overvloed

Wist u dat Genua het grootste middeleeuwse centrum van Europa heeft? Ook staat deze Noord-Italiaanse stad op de Unesco-werelderfgoedlijst. Van de 11e tot de 16e eeuw was de stad een van de belangrijkste maritieme grootmachten in het Middellandse Zeegebied. Veel paleizen uit deze periode zijn bewaard gebleven. De mooiste gebouwen zijn te vinden in de Via Garibaldi, Cairoli en Balbi. Handelaren en bankiers bouwden hier in de 16e eeuw spectaculaire complexen zoals het Palazzo Bianco en Palazzo Rosso met enorme pilaren, eeuwenoude standbeelden en kleurrijke schilderijen. Genua is de ideale bestemming voor een stedentrip, maar ook het startpunt van een langere vakantie in Italië. Laat u verrassen: boek snel een vliegticket naar Genua!

Proeverij van streekproducten

Genua telt meer culinaire rijkdommen dan goed is voor een mens. Een paar echte must tries zijn het platte Ligurische brood en de authentieke pesto. De groene pastasaus, gemaakt van olijfolie, knoflook, pijnboompitten en Genuese basilicum, is al eeuwen een belangrijk product in Genua. Bijna elk restaurant in de stad heeft wel een gerecht met deze saus op de menukaart staan. Proef ook de Italiaanse keuken op de overdekte Mercato Oriëntale waar authentieke streekproducten gecombineerd worden met risotto, gnocchi en pasta. Om uw vingers bij op te eten. Buon appetito!

Vliegtickets naar Genua voor een unieke stedentrip

Een goedkoop vliegticket naar Genua boeken? Bij KLM begint uw vakantie al aan boord. De vlucht vliegt voorbij met uw eigen entertainmentset op intercontinentale vluchten: gratis films, games en muziek. Geniet ondertussen van snacks of een smakelijk diner en lekkere drankjes. Met de leuke en handige extra services (soms tegen betaling van een toeslag) komt Genua snel dichterbij.

Lees meer

Lees minder

 

De hoogtepunten van Genua

 

yelp
Genua: Hotspots

 

Genua: soortgelijke bestemmingen