KLM Royal Dutch Airline KLM Royal Dutch Airline
Het kleurrijke eiland Procida, nabij Napels
 

Ontdek de veelzijdigheid van Napels

Op zoek naar een stedentrip vol culturele verrassingen? Boek vliegtickets naar Napels en ontdek een bruisende havenstad die pizza napoletana combineert met oudheden uit Pompeii en de pracht en praal van de Duomo. Ook shoppen is in Napels een plezier: van exclusieve mode in de chique winkelstraat Via Calabritto tot snuisterijen op de La Pignasecca straatmarkt. Dit alles met de machtige vulkaan Vesuvius op de achtergrond. U merkt het al: in Napels raakt u niet uitgekeken!

Authentieke pizza

Met 4 miljoen inwoners behoort Napels tot de grootste steden van Italië, toch kunt u er heerlijk op uw gemak ronddwalen. Bijvoorbeeld in het Centro Storico: een labyrint van nauwe steegjes, stadspaleizen en romantische pleintjes omringd met sinaasappelbomen en koffiebarretjes. Cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in het oudste operatheater van Italië, Teatro Di San Carlo, of het imponerende Castel Nuovo uit de 13de eeuw. Als bakermat van de pizza napoletana is de oudste pizzeria van de stad, Da Michele, niet te missen: hier eet u een klassieke margherita of marinara zo uit het vuistje. Napels is een ideale bestemming voor een stedentrip en het startpunt voor een langere vakantie in Italië. Ontdek het zelf: boek snel een vliegticket naar Napels!

Bezoek de Romeinse stad Pompeï

Napels ligt aan de voet van de Vesuvius: de vulkaan die in 79 na Christus uitbarstte en de Romeinse steden Pompeï en Herculaneum onder een dikke laag as bedolf. Daardoor zijn deze steden bijzonder goed bewaard gebleven. Struinend langs de eeuwenoude huizen en tempels met verfijnde mozaïeken en fresco’s waant u zich terug in de tijd. Voor de kust van Napels liggen Capri, Ischia en Procida: rotsachtige eilanden waar de Napolitanen graag komen om aan de stadsdrukte te ontsnappen. U kunt er met de veerpont naar toe en bijvoorbeeld thermale bronnen, middeleeuwse kloosters of de beroemde Blauwe Grot bezoeken. Een glaasje Biancolella, gemaakt met druiven die alleen op Ischia groeien, mag hier natuurlijk niet aan ontbreken.

Vliegtickets naar Napels voor een onvergetelijke reis

Een goedkoop vliegticket naar Napels boeken? Bij KLM begint uw vakantie al aan boord. De vlucht vliegt voorbij met uw eigen entertainmentset: gratis films, games en muziek. Geniet ondertussen van snacks of een smakelijk diner en lekkere drankjes. Met de leuke en handige extra services (soms tegen betaling van een toeslag) komt Italië snel dichterbij.

Lees meer

Lees minder

 

De hoogtepunten van Napels

 

yelp
Napels: Hotspots

 

Napels: soortgelijke bestemmingen