KLM Royal Dutch Airline KLM Royal Dutch Airline
De Adigerivier door Verona
 

Verliefd op Verona

Zoekt u de ideale bestemming voor een onvergetelijke, romantische stedentrip? Boek vliegtickets naar Verona en dwaal over dezelfde middeleeuwse kronkelstraatjes en prachtige pleinen als Romeo en Julia ooit deden. Maar liefhebbers van klassieke muziek, kunst en winkelen vermaken zich ook in deze Noord-Italiaanse stad. In het oude centrum is het heerlijk slenteren – bewonder de beroemde pleinen en imposante gebouwen, zoals de Piazza delle Erbe en de 84 meter hoge Torre dei Lamberti. Strijk neer op een terras voor een aperitief en tafel lang na in een van de charmante restaurantjes in de wirwar van kleine zijstraatjes.

Stad van Romeo & Julia

Het beroemde balkon waar Shakespeare’s jonge geliefden elkaar voor het eerst zagen, is te vinden bij het ‘Casa di Giulietta’ (‘Huis van Julia’). Een verplichte romantische stop. Het beeld van Julia prijkt op de binnenplaats. Het aanraken van de rechterborst van het beeld zou zorgen voor geluk in de liefde. Op de muren van het huis staan talloze liefdesboodschappen geschreven. In de Arena van Verona, een klassiek Romeins amfitheater, worden net als duizenden jaren geleden nog steeds de meest prachtige muziekvoorstellingen ten gehore gebracht in een betoverende setting. Jaarlijks vindt van juni tot september het Arena Opera Festival plaats, met klassiekers als Il Barbiere di Siviglia van Rossini en Carmina Burana van Orff.

Kunst kijken

Het veertiende-eeuwse Castelvecchio was ooit een fort, maar is nu een museum met een indrukwekkende collectie beelden, fresco’s, juwelen, middeleeuwse artefacten en kunstwerken. Perfect voor een middagje kunst kijken. Hopeloze romantici kunnen naar hartenlust slenteren door de prachtige beeldentuin in Renaissancestijl van Palazzo Giardino Giusti, aan de overzijde van de rivier. Modeliefhebbers die vervolgens nog even willen winkelen gaan naar de Via Giuseppe Mazzini en de Corso Santa Anastasia. Liever zin in een sportief avontuur? Raft over de rivier de Adige en bewonder de talloze Romeinse bruggen en ruïnes vanaf het water. Wie de stad even wil ontvluchten voor wat rust en ontspanning, rijdt in een half uur naar het schitterende Gardameer.

Lees meer

Lees minder

 

yelp
Verona: Hotspots

 

Verona: soortgelijke bestemmingen