Uw browser is verouderd.
Om alle functies van KLM.com veilig te kunnen gebruiken, raden wij u aan uw browser te updaten of een andere browser te gebruiken. Doorgaan met deze versie kan ertoe leiden dat delen van de website niet correct – of helemaal niet – worden weergegeven. Met een recentere versie zijn uw persoonlijke gegevens bovendien beter beveiligd.

Kasteel Vianden, nabij Luxemburg
 

Praktische info Luxemburg, Luxemburg

Vervoer in de stad

Luxemburg is en klein land en het is mogelijk om binnen een uur eigenlijk overal te komen. Busdiensten zijn uitstekend in Luxemburg-Stad en de meeste routes gaan langs het centrale busstation, wat het eenvoudig maakt om de meest plaatsen te bereiken. Een standaard kaartje kost € 2, terwijl een dagkaart € 4 kost. De bussen rijden ook naar plaatsen als Junglinster, Mersch, Trier en Wasserbillig. Buskaartjes zijn ook geldig in de trein, met een relatief uitgebreid netwerk in het hele land dat aansluit op bestemmingen in Duitsland en België. Het huren van een auto in Luxemburg is zeker ook een optie, want lokale automobilisten staan bekend als beleefd en het wegennet is goed ontwikkeld. Parkeren in Luxemburg-Stad kan in de weekenden lastig zijn.

Tijdzone

GMT+1 (GMT+2 van de laatste zondag in maart tot de laatste zondag in oktober).

Netspanning

220 volt, 50 Hz. Er wordt gebruik gemaakt van de Europese stekker met twee pinnen.

Valuta

De munteenheid in Luxemburg is de euro (EUR). Eén euro is 100 cent. Buitenlandse valuta kunnen worden ingewisseld bij alle Luxemburgse banken, gelwisselkantoren, de luchthaven en postkantoren. De grotere hotels wisselen ook, maar zij hanteren hogere koersen. De gangbare creditcards worden vrijwel overal geaccepteerd.

Communicatie

Het landnummer voor Luxemburg is +352. In het hele land hebben mobiele telefoons goed bereik en in de stad Luxemburg zijn verschillende internetcafés.

Alarmnummer

Alarmnummers: 112/113 (politie), 112 (ambulance)

Reisdocumenten en gezondheid

Alles over reisdocumenten

Alles over gezondheid en KLM Health Services

Feestdagen

Klimaat

Internationale luchthaven Luxemburg-Findel

www.lux-airport.lu

Vervoer naar de stad

Busroutes 29, 16 en 117 verbinden de luchthaven met het stadscentrum. Er is momenteel geen spoorverbinding, maar er is een station in aanbouw dat de luchthaven met de stad zal verbinden.

Autoverhuur

Autoverhuurbedrijven Avis, Budget en Sixt zijn vertegenwoordigd bij de luchthaven.

Luchthaventaxi's

Er zijn taxi's beschikbaar vanaf de luchthaven; het gemiddelde tarief naar het centrum van de stad is minimaal € 30.

Voorzieningen

Luchthavenvoorzieningen zijn onder andere informatiebalies, pinautomaten, banken en geldwisseldiensten, vip-diensten, vergaderruimtes en zakelijke lounges, kinderverblijven, faciliteiten voor gehandicapten, rookruimtes, gevonden voorwerpen, een fotohokje en verschillende mogelijkheden om te winkelen en eten.

Parkeren

Er is ondergronds parkeren beschikbaar. Parkeren is de eerste 15 minuten gratis en kost vervolgens € 1,50 - € 2,50 voor iedere 15 minuten, € 20 - € 65 voor de eerste dag en € 10 - € 65 voor elke daaropvolgende dag.

Internet

Overal in de terminal is gratis wifi beschikbaar via Hot City.