Uw browser is verouderd.
Om alle functies van KLM.com veilig te kunnen gebruiken, raden wij u aan uw browser te updaten of een andere browser te gebruiken. Doorgaan met deze versie kan ertoe leiden dat delen van de website niet correct – of helemaal niet – worden weergegeven. Met een recentere versie zijn uw persoonlijke gegevens bovendien beter beveiligd.

Het visserdorp Alesund
 

Praktische info Alesund, Noorwegen

Vervoer in de stad

Ålesund te voet verkennen is redelijk eenvoudig, aangezien de meeste bezienswaardigheden zich binnen een loopafstand van 20 minuten bevinden. Als het weer niet meewerkt, heeft de stad goede busdiensten die de meeste buitengebieden bereiken. Busdiensten zijn 's avonds en in de weekenden echter beperkt. Er zijn taxi's beschikbaar, maar deze zijn redelijk duur en de tarieven zijn 's avonds en in het weekend nog hoger. Het huren van een auto is een goede optie, want er zijn vele prachtige routes in de omgeving, waaronder een aantal prachtige veerovertochten.

Tijdzone

De lokale tijd is GMT+1 (GMT+2 tussen de laatste zondag in maart en de zaterdag voor de laatste zondag in oktober).

Netspanning

Netspanning is 230 volt, 50 Hz. Gebruikt worden de ronde twee-pinsstekkers.

Valuta

De officiële munteenheid is de Noorse kroon (NOK). Eén kroon is 100 øre. In de grotere gelegenheden worden alle gangbare creditcards geaccepteerd. Creditcards worden veel gebruikt, vooral Eurocard/MasterCard, Visa, American Express en Diners Club. Buitenlandse valuta kunnen worden ingewisseld bij banken en postkantoren, en ook bij veel hotels en reisbureaus, hoewel de koersen daar ongunstiger zijn. Geldautomaten zijn in alle grote en kleine steden te vinden.

Communicatie

Het landnummer voor Noorwegen is +47. Overal in het land zijn hotels, cafés en restaurants met gratis wifi te vinden. De internationale roamingkosten kunnen hoog oplopen; een lokale prepaid sim-kaart aanschaffen is vaak een goedkopere optie.

Alarmnummer

112 (politie), 113 (ambulance), 110 (brandweer)

Reisdocumenten en gezondheid

Alles over reisdocumenten

Alles over gezondheid en KLM Health Services

Feestdagen

Klimaat

Luchthaven Ålesund, Vigra

www.avinor.no

Vervoer naar de stad

De luchthavenbus rijdt overdag naar het centrum van Ålesund en de reis duurt ongeveer 25 minuten.

Autoverhuur

Autoverhuurbedrijven bij luchthaven Ålesund zijn onder andere Avis, Budget, Hertz, Europcar en Sixt.

Luchthaventaxi's

Ring Taxi en Ålesund Taxi rijden vanaf de luchthaven; de reis naar het centrum van Ålesund duurt ongeveer 15-20 minuten.

Voorzieningen

De luchthaven biedt vergaderfaciliteiten, restaurants, verschillende pinautomaten, een hotel, een balie voor gevonden voorwerpen, een belastingteruggavebalie, taxfreewinkels en faciliteiten voor gehandicapten.

Parkeren

Luchthaven Ålesund beschikt over verschillende parkeergarages, met in totaal 1090 parkeerplekken. P2 en P4 bevinden zich direct naast de terminal en rekenen een hoger tarief, terwijl P5, P6 en P7 verder weg liggen en betaalbaarder zijn bij lang parkeren.

Internet

Er is gratis wifi beschikbaar in blokken van twee uur.