KLM Royal Dutch Airline KLM Royal Dutch Airline
Het oude handelscentrum van Bergen
 

Juweel tussen de fjorden

Een bezoek aan deze beeldschone stad midden in de natuur is de moeite meer dan waard! Boek vliegtickets naar Bergen en bezichtig de Fantoft staafkerk, het herenhuis Damsgård en de Koninklijke Håkonhallen. Ook net buiten de stad lonken de bezienswaardigheden. In het Edvard Grieg Museum ziet u bijvoorbeeld hoe de wereldberoemde Noorse componist leefde en waar hij inspiratie opdeed. Tussen de oude huizen in openluchtmuseum Gamle Bergen reist u ook terug in de tijd. Op zoek naar een uitdaging? Beklim dan de bergen, ga diepzeevissen of zeil langs de ruige Noorse kust. Bergen zit vol uitdagingen!

Verse vis proeven

Havenstad Bergen is onlosmakelijk verbonden met vis. Wandel over de bedrijvige vismarkt en koop er een broodje zalm. Verser dan dit krijgt u het niet! Maar ook de tropische vissen in Akvariet i Bergen zijn populair. Ze leven tussen waggelende pinguïns, luidruchtige zeehonden, krokodillen en zelfs zijdeaapjes. Voor een mooi uitzicht over de schilderachtige stad neemt u de Fløibanen naar 320 meter hoogte. Vanaf hier kijkt u niet alleen uit op de vismarkt, kleurrijke huisjes, bergen en fjorden. Maar u maakt er ook de mooiste bergwandelingen. Bergen is de ideale bestemming voor een stedentrip, maar ook het startpunt van een langere vakantie in Noorwegen. Laat u verrassen: boek snel een vliegticket naar Bergen!

Middeleeuwse schoonheid

Boren naar olie, een duikboot besturen en experimenten uitvoeren. Uw kinderen zijn slechts een excuus om wetenschapscentrum VilVite te ervaren. Heeft u geen kinderen mee op reis? Geen zorgen, er zijn genoeg andere fantastische plekken om te bezoeken. Slenter bijvoorbeeld langs de zuidelijke oever van de vijver Lille Lungegårdsvann. Aan deze cultuurboulevard vindt u galeries en musea met zowel prachtige klassieke als hedendaagse kunst. Of loop door de smalle, chaotische straatjes en steegjes van Bryggen. Tussen deze houten handelshuisjes, kriskras door elkaar gebouwd, waant u zich in de middeleeuwen.

Vliegtickets naar Bergen voor prachtige stedentrip

Een goedkoop vliegticket naar Bergen boeken? Bij KLM begint uw vakantie al aan boord. De vlucht vliegt voorbij met uw eigen entertainmentset op intercontinentale vluchten: gratis films, games en muziek. Geniet ondertussen van snacks of een smakelijk diner en lekkere drankjes. Met de leuke en handige extra services (soms tegen betaling van een toeslag) komt Noorwegen snel dichterbij.

Lees meer

Lees minder

 

yelp
Bergen: Hotspots

 

Bergen: soortgelijke bestemmingen