KLM Royal Dutch Airline KLM Royal Dutch Airline
Houten woningen in Stavanger
 

Oliehoofdstad aan de Lysefjord

Een stedentrip combineren met tochten in adembenemende natuur? Boek vliegtickets naar Stavanger en wandel van de middeleeuwse Stavanger-kathedraal naar de Valberg-toren voor een prachtig uitzicht over de stad. Stavanger is de oliehoofdstad van Noorwegen en dat wordt vooral na een bezoek aan het interessante Oliemuseum goed duidelijk. Daarnaast is het de toegangspoort tot de steile bergwanden en watervallen van de Lysefjord. En in de kleine straatjes kunt u heerlijk winkelen!

Spectaculaire uitzichten

Of u nou gaat voor kunst in het Stavanger Kunstmuseum of voor speelgoed uit uw jeugd in het Noorse Kindermuseum, in Stavanger is genoeg te ontdekken. Maar toch ligt de grootste attractie net iets buiten de stad: de Preikestolen, ofwel, de Preekstoel. Een rots die ruim 600 meter boven het fjord uittorent. De klimtocht naar boven wordt beloond met een spectaculair uitzicht! Stavanger is de ideale bestemming voor een stedentrip, maar ook het startpunt van een langere vakantie in Noorwegen. Ervaar het zelf: boek snel een vliegticket naar Stavanger!

Smullen van verse vangst

In het Conservenmuseum kunt u nog zien hoe vroeger met grote snelheid sardientjes met de hand in een blikje gepropt werden en vandaag de dag zijn de visjes hier nog steeds populair. Proef pas gerookte exemplaren in de haven of kies voor een andere vers gevangen vis in een van de sfeervolle restaurants aan het water. In de zomer kunt u in Stavanger ook regelmatig concerten en festivals bijwonen. Zoals het grootste culinaire festival van Scandinavië: het Gladmat Festival. Waar zoveel lekkers te krijgen is dat u constant loopt te watertanden!

Vliegtickets naar Stavanger voor een mooie stedentrip

Een goedkoop vliegticket naar Stavanger boeken? Bij KLM begint uw vakantie al aan boord. De vlucht vliegt voorbij met uw eigen entertainmentset op intercontinentale vluchten: gratis films, games en muziek. Geniet ondertussen van snacks of een smakelijk diner en lekkere drankjes. Met de leuke en handige extra services (soms tegen betaling van een toeslag) komt Noorwegen snel dichterbij.

Lees meer

Lees minder

 

yelp
Stavanger: Hotspots

 

Stavanger: soortgelijke bestemmingen