KLM Royal Dutch Airline KLM Royal Dutch Airline
De oude binnenstad van Trondheim
 

Zalm vangen in de charmante havenstad

Op stedentrip naar een charmante Vikingstad? Boek vliegtickets naar Trondheim en bewonder het houten paleis Stiftsgården, wandel over de hoofdstraat Munkegata en vaar naar Munkholmen. Ook het middeleeuwse Paleis van de Aartsbisschop is de moeite waard. Loop er langs betoverende kroonjuwelen en archeologische vondsten of bezoek het Legermuseum. Reist u met de fiets naar alle bezienswaardigheden? Pak dan meteen de Trampe. Een fietslift die u de steile Brubakken-heuvel op helpt.

Swingen bij de kleurrijke huisjes

De muziekliefhebber is in Trondheim helemaal op zijn plek. Want in het Ringve Museum leert u alles over muziekinstrumenten. Terwijl het moderne Rockheim een walhalla is voor pop en rock-fans. Vanuit het hoog gelegen restaurant heeft u een fantastisch uitzicht over de stad en de haven. Een vrolijke plek waar bootjes klotsen tussen kleurrijke huizen. Stap er zelf op een schuitje en vang u eigen zalm in de Nidelv-rivier. Smullen! Trondheim is de ideale bestemming voor een stedentrip, maar ook het startpunt van een langere vakantie in Noorwegen. Ontdek het zelf: boek snel een vliegticket naar Trondheim!

Koninklijk plezier

Trondheimers zijn gek op hun koningen. Op het marktplein staat op een grote pilaar een beeld van Olav Tryggvason. En het graf van de heilige koning Olaf II Haraldsson ligt onder het indrukwekkende Nidaros-kathedraal, het boegbeeld van de stad. Zijn sterfdag is een nationale feestdag en in Trondheim wordt hij zelfs vereerd met een festival. Dus zorg dat u een kaartje heeft en bezoek samen met de locals historische markten en gezellige concerten!

Vliegtickets naar Trondheim voor een mooie stedentrip

Een goedkoop vliegticket naar Trondheim boeken? Bij KLM begint uw vakantie al aan boord. De vlucht vliegt voorbij met uw eigen entertainmentset op intercontinentale vluchten: gratis films, games en muziek. Geniet ondertussen van snacks of een smakelijk diner en lekkere drankjes. Met de leuke en handige extra services (soms tegen betaling van een toeslag) komt Noorwegen snel dichterbij.

Lees meer

Lees minder

 

yelp
Trondheim: Hotspots

 

Trondheim: soortgelijke bestemmingen