KLM Royal Dutch Airline KLM Royal Dutch Airline
De kade van de Motlawa rivier
 

Kleurrijke stad aan de Oostzee

Bent u op zoek naar een veelzijdige stedentrip in Europa? Boek vliegtickets naar Gdańsk en ontdek een kleurrijke Hanzestad aan de Oostzee. Wandel langs sierlijke pakhuizen aan het water, proef Poolse lekkernijen in de oude markthal en waai uit op strand Jelitkowo. Ook ’s avonds is er voldoende te beleven. De bars en biertuinen aan de oevers de Motlawa maken dat u nooit meer naar huis wilt!

Koningsroute

In de Middeleeuwen was Gdańsk, vroeger Danzig, een van de belangrijkste Hanzesteden met nauwe culturele banden met de Lage Landen. De oude Koningsroute voert u langs de mooiste plekjes van het historisch hart. Wandel via de Gouden Poort door de Langstraat waar de versierde gevels van de patriciërshuizen een prachtig plaatje opleveren. Aan het einde bevindt zich de levendige Lange Markt, bekroond met het stadhuis en zijn imposante toren. Strijk neer op een terrasje voor een kop koffie en bewonder de krijgshaftige Neptunusfontein midden op het plein. Gdánsk is niet alleen de ideale bestemming voor een stedentrip, maar ook het startpunt voor een langere vakantie in Polen. Ervaar het zelf: boek snel een vliegticket naar Gdańsk!

Met de watertram

Om nog eens extra in de maritieme sfeer te komen, neemt u bij de Groene Poort de watertram naar het noorden. Onderweg ziet u de markante Kraanpoort: dit houten gevaarte uit 1444 diende als hijskraan én verdedigingswerk. Stap uit bij Nowy Port en flaneer langs de kade terwijl u de zilte zeelucht ruikt. Een klim naar de top van de vuurtoren staat garant voor een adembenemend uitzicht over het strand en de Oostzee. ’s Avonds is de bekende Klub Morza Zejman op het riviereiland Wyspa Spichrzów een leuk adres om iets te drinken. Voor je het weet word je meegesleept in een sterk verhaal van een oude zeebonk.

Vliegtickets naar Gdańsk voor een fascinerende stedentrip

Een goedkoop vliegticket naar Gdańsk boeken? Bij KLM begint uw vakantie al aan boord. De vlucht vliegt voorbij met uw eigen entertainmentset: gratis films, games en muziek. Geniet ondertussen van snacks of een smakelijk diner en lekkere drankjes. Met de leuke en handige extra services (soms tegen betaling van een toeslag) komt Polen snel dichterbij.

Lees meer

Lees minder

 

De hoogtepunten van Gdansk