KLM Royal Dutch Airline KLM Royal Dutch Airline
Het historisch centrum van Krakau
 

Historische stad vol prachtige verhalen

Op zoek naar een betaalbare stedentrip in Oost-Europa? Boek vliegtickets naar Krakau en geniet van een levendige studentenstad bomvol historische architectuur. De stad gelegen aan de Wisla-rivier kent een sprankelend uitgaansleven waar u voor een prikkie een heerlijk typisch Poolse pul bier kunt bestellen. Laat u meeslepen in de mythes over helden en draken en bewonder de eeuwenoude gebouwen die ondanks de Tweede Wereldoorlog overeind zijn blijven staan.

Uitzicht vanaf de koninklijke heuvel

Aan de voet van de Wawel-heuvel ligt het kloppend hart van Krakau, de Grote Markt ofwel Rynek Glowny. Bewonder hier de indrukwekkende Mariakerk waar ieder uur nog een hoornsignaal klinkt. En laat u verleiden bij de Lakenhal vol kraampjes met authentieke souvenirs zoals een schapenwollen trui of een mooi sieraad. Voor een mooi uitzicht over de stad beklimt u de heuvel. Wist u dat hier vroeger de leden van de koninklijke familie gekroond en begraven werden? Kom in koninklijke sferen met een bezoek aan het daarboven gelegen kasteel en de kathedraal. Ervaar het zelf: boek snel een vliegticket naar Krakau!

Bezinning in Auschwitz

Bezoek ook de voormalig Joodse wijk van Krakau: Kazimierz. Voor de Tweede Wereldoorlog leefde hier een van de grootste Joodse gemeenschappen van Polen. Sinds de film Schindler’s List hier werd opgenomen is de buurt flink opgeknapt en is de levendige wijk een populaire plek voor een gezellig hapje en een drankje. Zwaar en indrukwekkend, maar essentieel bij een reis naar Krakau, is een bezoek aan concentratiekamp Auschwitz. Het ligt zo’n 60 kilometer buiten de stad. Een gedenkplek die een diepe indruk op u zal achterlaten.

Vliegtickets naar Krakau voor een indrukwekkende stedentrip

Een goedkoop vliegticket naar Krakau boeken? Bij KLM begint uw vakantie al aan boord. De vlucht vliegt voorbij met uw eigen entertainmentset op intercontinentale vluchten: gratis films, games en muziek. Geniet ondertussen van snacks of een smakelijk diner en lekkere drankjes. Met de leuke en handige extra services (soms tegen betaling van een toeslag) komt Polen snel dichterbij.

Lees meer

Lees minder

 

De hoogtepunten van Krakau

 

Krakau: soortgelijke bestemmingen