KLM Royal Dutch Airline KLM Royal Dutch Airline
Het aanzicht vanaf de Douro
 

Betoverende havenstad

Houdt u van kunst, strand en prachtige architectuur? Boek vliegtickets naar Porto en ontdek een fascinerende havenstad boordevol cultuur. Maak een boottocht over de Douro, wandel door de Jardins do Palácio de Cristal of bekijk fraaie sculpturen en moderne kunst op het landgoed van Serralves. Bij zonnig weer zijn de stranden Praia da Luz en Miramar uitstekend om even uit te waaien.

Gekleurde tegels en portwijn

De geschiedenis van havenstad Porto is onlosmakelijk verbonden met de Douro. Direct aan zijn oevers ligt Ribeira: de oudste wijk van de stad en bekroond tot Werelderfgoed. Bewonder de met gekleurde tegeltjes versierde huizen, bezoek het geboortehuis van Hendrik de Zeevaarder en strijk neer op het plein voor koffie en Portugese zoetigheden. Natuurlijk mag de portwijn niet vergeten worden: in Vila Nova de Gaia, aan de overkant van de Douro, kunt u terecht voor proeverijen en rondleidingen, bijvoorbeeld in de 16e-eeuwse kloosterkerk Serra do Pilar. Porto is niet alleen de ideale bestemming voor een stedentrip, maar ook het startpunt voor een langere vakantie in Portugal. Ervaar het zelf: boek snel een vliegticket naar Porto!

Magische boekenwinkel

Haar betoverende charme heeft Porto deels te danken aan een bijzondere mix van historische en moderne stijlen. Beklim de barokke Torre dos Clérigos voor een prachtig uitzicht over oranje daken en de imposante torens van de Sé-kathedraal. Direct om de hoek vindt u Livraria Lello: een sprookjesachtige boekenwinkel waar J.K. Rowling vaak kwam toen ze in Porto woonde. Weer heel anders is het Casa da Música: dit fascinerende concertgebouw werd ontworpen door Rem Koolhaas en is een must voor liefhebbers van moderne architectuur.

Vliegtickets naar Porto voor een veelzijdige stedentrip

Een goedkoop vliegticket naar Porto boeken? Bij KLM begint uw vakantie al aan boord. De vlucht vliegt voorbij met uw eigen entertainmentset: gratis films, games en muziek. Geniet ondertussen van snacks of een smakelijk diner en lekkere drankjes. Met de leuke en handige extra services (soms tegen betaling van een toeslag) komt Portugal al snel dichterbij.

Lees meer

Lees minder

 

De hoogtepunten van Porto

 

Porto: soortgelijke bestemmingen