KLM Royal Dutch Airline KLM Royal Dutch Airline
Het Parlementspaleis, Boekarest
 

Roemeense cultuur in al haar glorie

Wilt u op reis naar een stad vol bijzondere cultuur? Boek vliegtickets naar Boekarest en loop over het Plein van de Revolutie. Ontspan in het Cismigiupark en bezoek de Stavropoleoskerk. Boekarest is een statige stad vol brede boulevards en imposante paleizen. Het meest indrukwekkende is het Parlementspaleis. Maar de Roemeense hoofdstad kent ook prachtige parken zoals het Herastraupark waar u kunt picknicken, wandelen en rolschaatsen. Boekarest is een bezoek zeker waard!

Cultuur in overvloed

Het stikt in Boekarest van de interessante musea. Veel zijn er gehuisvest in voormalige paleizen. Zo is het Nationaal Museum voor de Kunst gevestigd in het Koninklijke Paleis en alleen daarom al een bezoek waard. En dan is er nog het Dorpsmuseum: het grootste openluchtmuseum van Europa. Hier krijgt u een goed beeld van het Roemeense plattelandsleven. Een andere bezienswaardigheid is de Arcul de Triumf: een Roemeense versie van de Franse Arc de Triomphe. Boekarest is een ideale bestemming voor een culturele stedentrip en het startpunt voor een vakantie in Roemënie. Laat u verrassen: boek snel een vliegticket naar Boekarest!

De verschillende delen van Boekarest

Volg in Boekarest de Calea Victoriei, de oudste straat van de stad. U loopt vanzelf langs een aantal van de bekendste trekpleisters van de stad, zoals het Plein van de Revolutie, het prachtige concertgebouw, Ateneul Român en het Cantacuzino Paleis. Intiemer is Lipscani: deze middeleeuwse wijk was vroeger de belangrijkste handelsbuurt van Boekarest. Door met keien geplaveide straten loopt u langs sfeervolle boetiekjes en galerieën. De wijk kent ’s avonds een bruisend nachtleven en is een goede plek om een hotel te boeken.

Vliegtickets naar Boekarest voor een culturele stedentrip

Een goedkoop vliegticket naar Boekarest boeken? Bij KLM begint uw vakantie al aan boord. De vlucht vliegt voorbij met uw eigen entertainmentset op intercontinentale vluchten: gratis films, games en muziek. Geniet ondertussen van snacks of een smakelijk diner en lekkere drankjes. Met de leuke en handige extra services (soms tegen betaling van een toeslag) komt Roemenië snel dichterbij.

Lees meer

Lees minder

 

De hoogtepunten van Boekarest

 

yelp
Boekarest: Hotspots

 

Boekarest: soortgelijke bestemmingen