KLM Royal Dutch Airline KLM Royal Dutch Airline
Kerk van de Verlosser op het Bloed, Sint-Petersburg
 

Wodka drinken tussen imposante bouwwerken

Een stad vol pracht en praal bezoeken? Boek vliegtickets naar Sint-Petersburg en bewonder het Smolnyklooster en de paleizen, tuinen en 176 fonteinen in Peterhof. De gouden koepel van de Russisch-orthodoxe Izaäk-kathedraal ziet u al van verre opdoemen en ook het Mariinsky-paleis is indrukwekkend. Niet alleen van buiten, maar ook van binnen. Want in dit prestigieuze theater worden de beste opera’s, muziek- en balletvoorstellingen uitgevoerd. Bemachtig een kaartje!

Dwaal door het Hermitage Museum

Aan het enorme Paleisplein ligt het gigantische Winterpaleis van de Russische tsaren dat ruim 1500 kamers bevat. Tegenwoordig is dit het toneel van het wereldberoemde Hermitage Museum. Loop langs een selectie uit meer dan 3 miljoen schilderijen en archeologische vondsten en stap daarna op een rondvaartboot om de stad vanaf het water te verkennen. Sint-Petersburg is de ideale bestemming voor een stedentrip, maar ook het startpunt van een langere vakantie in Rusland. Laat u verrassen: boek snel een vliegticket naar Sint-Petersburg!

Straat vol hoogtepunten

Een wandeling over Nevsky Prospect is een must. Het is veruit de belangrijkste straat van de stad. Door alle schoonheid zo dicht bij elkaar lijkt het haast of u zich op een filmset bevindt. Al winkelend loopt u langs het Stroganov-paleis, het monument van Catharina de Grote en de Anichkov-brug. Maar u passeert ook de symbolische Admiraliteit en de Kazan-kathedraal, waar u zeker even binnen moet kijken. ’s Avonds kunt u in het centrum een bar induiken voor een live optreden onder het genot van een typisch Russische wodka. Op uw gezondheid!

Vliegtickets naar Sint-Petersburg voor indrukwekkende stedentrip

Een goedkoop vliegticket naar Sint-Petersburg boeken? Bij KLM begint uw vakantie al aan boord. De vlucht vliegt voorbij met uw eigen entertainmentset op intercontinentale vluchten: gratis films, games en muziek. Geniet ondertussen van snacks of een smakelijk diner en lekkere drankjes. Met de leuke en handige extra services (soms tegen betaling van een toeslag) komt Rusland snel dichterbij.

Lees meer

Lees minder

 

yelp
St Petersburg: Hotspots

 

St Petersburg: soortgelijke bestemmingen