KLM Royal Dutch Airline KLM Royal Dutch Airline
Beroemde 'Azulejos' in Valencia
 

Smaakvolle mix van historie, architectuur en eten

De derde grote stad van Spanje treedt deze langzaam uit de schaduw van Madrid en Barcelona. Boek vliegtickets naar Valencia en ontdek witte stadstranden, moderne architectuur en culinaire variatie. De zon schijnt hier ook nog eens meer dan 300 dagen per jaar en het bekende rijstgerecht paella vindt hier zijn oorsprong. Dat betekent tot in de late uren genieten van de derde grootste stad van Spanje.

Waar heden en verleden samenkomen

Het oude stadscentrum brengt met een wirwar van smalle straatjes u langs Romeinse overblijfselen, eeuwenoude kerken en imposante poorten. Maar Valencia heeft ook een modern gezicht. Topattractie van de stad is het immense futuristische complex ‘Stad van Kunsten en Wetenschappen’. Een in het oog springend cultureel centrum waar kunst, wetenschap en natuur samenkomen. De Spaanse architect Santiago Calatrava heeft met dit gebouw Valencia op de kaart gezet. Valencia is de ideale bestemming voor een stedentrip, maar ook het startpunt van een langere vakantie in Spanje. Laat u verrassen: boek snel een vliegticket naar Valencia!

Proef de variatie

Naast het gezellige historische centrum, brede stranden en de moderne architectuur trakteert Valencia haar bezoekers ook op culinaire hoogtepunten. Liefhebbers van lekker eten kunnen hier hun hart ophalen. Van authentieke paella restaurants aan het strand tot kleine tapasbarretjes in de wijk El Carmen en van gastronomische sterrenrestaurants in het centrum tot trendy eetcafés in de wijk Ruzafa! En in de oude stadskern lonkt in de bars ook een lokale alcoholische versnapering: de cocktail Agua de Valencia. Met dit drankje gemaakt van gin, wodka, cava, suiker en sinaasappelen uit de omgeving belooft het een ‘buena noche’ te worden!

Vliegtickets naar Valencia voor een unieke stedentrip

Een goedkoop vliegticket naar Valencia boeken? Bij KLM begint uw vakantie al aan boord. De vlucht vliegt voorbij met uw eigen entertainmentset op intercontinentale vluchten: gratis films, games en muziek. Geniet ondertussen van snacks of een smakelijk diner en lekkere drankjes. Met de leuke en handige extra services (soms tegen betaling van een toeslag) komt Valencia snel dichterbij.

Lees meer

Lees minder

 

De hoogtepunten van Valencia

 

yelp
Valencia: Hotspots

Meer hotspots
 

Valencia: soortgelijke bestemmingen