KLM Royal Dutch Airline KLM Royal Dutch Airline
Archipel, Göteborg
 

Praktische info Gothenburg, Zweden

Vervoer in de stad

Göteborg verkennen is redelijk eenvoudig dankzij de georganiseerde structuur van de stad. Het stadscentrum is voetgangervriendelijk en te voet is de beste manier om alle bezienswaardigheden te bekijken. Er zijn ook fietsen te huur en een netwerk van fietspaden maakt dit tot een aangename en handige vorm van vervoer. Het openbaar vervoer bestaat uit een netwerk van bussen, trams en veerboten. Kaartjes worden verkocht bij 7-Eleven-winkels, vervoersservicecentra en Pressbyrån-winkels. Enkeltjes zijn ook verkrijgbaar in trams, maar 1-, 3- of 30-daagse kaartjes of de Gothenburg City Card zijn wellicht een goedkopere optie als u veel gebruik maakt van het openbaar vervoer. Het fiets- en tramverkeer kan autorijden in Göteborg verwarrend maken, en het huren van een auto is meestal alleen nodig voor uitstapjes buiten het stadscentrum. Taxi's zijn telefonisch te bestellen, maar zijn niet gereguleerd en worden als behoorlijk duur beschouwd.

Tijdzone

GMT+1 (GMT+2 van de laatste zondag in maart tot de laatste zondag in oktober).

Netspanning

Netspanning is 230 volt, 50 Hz. Er wordt gebruik gemaakt van de Europese twee-pinsstekker.

Valuta

De Zweedse munteenheid is de kroon (SEK). Eén kroon is 100 øre. U kunt van maandag tot en met vrijdag geld wisselen bij banken gedurende openingstijden. Buiten deze tijden kan geld gewisseld worden bij vliegvelden, terminals van veerboten, postkantoren en Forex-wisselkantoren, die dagelijks geopend zijn. Er zijn veel geldautomaten door het hele land, en de meeste accepteren MasterCard en Visa. In Zweden wordt bijna geen contant geld meer gebruikt. De meest gangbare creditcards worden in het hele land geaccepteerd en ook apps voor mobiele betalingen zijn erg populair.

Communicatie

Het landnummer voor bellen naar Zweden is +46. De dekking voor mobiele telefonie is goed in het hele land en veel Zweedse netwerken werken samen met internationale providers om te zorgen voor naadloze connectiviteit. In alle kleine en grote steden zijn internetcafés aanwezig en in bepaalde gebieden is openbare wifi beschikbaar.

Alarmnummer

112 (algemeen).

Reisdocumenten en gezondheid

Alles over reisdocumenten

Alles over gezondheid en KLM Health Services

Feestdagen

Klimaat

Internationale luchthaven Göteborg-Landvetter

www.swedavia.com/landvetter

Vervoer naar de stad

Er vertrekt regelmatig een luchthavenbus naar het centrum van de stad; er is ook een lokaal busnetwerk beschikbaar. Kaartjes zijn verkrijgbaar bij automaten.

Autoverhuur

Autoverhuurbedrijven die zijn vertegenwoordigd op de luchthaven zijn onder andere Hertz, Avis, Budget en Europcar.

Luchthaventaxi's

Buiten de aankomsthal zijn taxi's beschikbaar. Er geldt meestal een vast tarief naar het centrum van Göteborg.

Transfer tussen terminals

De luchthaven had altijd twee terminals, maar deze zijn nu gecombineerd.

Voorzieningen

Er worden volledige bankdiensten en geldwisseldiensten aangeboden en er zijn pinautomaten beschikbaar in de aankomst- en vertrekhallen. Er zijn verschillende bars, cafés en restaurants op de luchthaven. Overige faciliteiten zijn onder andere een internetcafé. kluisjes, speelruimtes voor kinderen, toeristeninformatie en verschillende winkels en taxfreewinkels. Gehandicapte passagiers worden goed verzorgd.

Parkeren

Er is gelegenheid voor kort en lang parkeren. Parkeerterreinen P2, P3 en P4 bevinden zich direct naast de terminal, terwijl P5, P6 en P7 iets verder weg liggen.

Internet

Er is drie uur gratis wifi beschikbaar op de luchthaven. Daarna dient een kleine vergoeding betaald te worden.