Uw browser is verouderd.
Om alle functies van KLM.com veilig te kunnen gebruiken, raden wij u aan uw browser te updaten of een andere browser te gebruiken. Doorgaan met deze versie kan ertoe leiden dat delen van de website niet correct – of helemaal niet – worden weergegeven. Met een recentere versie zijn uw persoonlijke gegevens bovendien beter beveiligd.

De oude haven van Jaffa, Tel Aviv
 

Praktische info Tel Aviv, Israel

Vervoer in de stad

De eenvoudigste om Tel Aviv te verkennen is te voet of met de taxi. Taxibusjes (sheruts) volgen dezelfde routes als de openbare bussen, maar rijden veelal vaker en zijn iets goedkoper op doordeweekse dagen. Het bussysteem zelf is uitgebreid, met een vast tarief in het stadscentrum. Taxi's zijn niet van een bepaald merk of model, maar beschikken over borden op het dak en zijn in groten getale aanwezig. De tarieven worden met een meter berekend en zijn 's nachts hoger.

Tijdzone

GMT+1 (GMT+2 van eind maart tot eind oktober).

Netspanning

230 volt, 50 Hz; er worden Europese stekkers met twee pinnen en ronde driepinsstekkers gebruikt

Valuta

De Israëlische munteenheid is de Israëlische sjekel (ILS). Eén sjekel is 100 agora (meervoud is agorot). Geld kan worden ingewisseld bij de kleine geldwisselkantoren die u in de meeste hoofdstraten vindt, of bij banken en hotels. Overal in het land zijn geldautomaten. De meeste banken zijn geopend van zondag tot vrijdag tot het middaguur en van 16.00 tot 18.00 uur op zondag, dinsdag en donderdag. De gangbare creditcards worden vrijwel overal geaccepteerd.

Communicatie

Het landnummer voor bellen naar Israël +972. Om naar het buitenland te bellen draait u 00 (niet vanaf openbare telefoons), gevolgd door het betreffende landnummer (bijv. 0044 voor het Verenigd Koninkrijk). Er zijn andere nummers om naar het buitenland te bellen, afhankelijk van welk netwerk wordt gebruikt om te bellen. Er worden netnummers gebruikt voor steden/regio's, bijv. (0)2 voor Jeruzalem. Openbare telefoons werken met telefoonkaarten en zijn overal te vinden, op instructiekaarten is te zien of 012, 013 of 014 moet worden gebeld voor internationale gesprekken. Overal in het land zijn hotels, cafés en restaurants met gratis wifi te vinden. De internationale roamingkosten kunnen hoog oplopen; een lokale prepaid sim-kaart aanschaffen is vaak een goedkopere optie.

Alarmnummer

100 (politie), 101 (ambulance)

Reisdocumenten en gezondheid

Alles over reisdocumenten

Alles over gezondheid en KLM Health Services

Feestdagen

Klimaat

Internationale luchthaven Ben-Gurion

www.iaa.gov.il/Rashat/en-US/Airports/BenGurion

Vervoer naar de stad

Treinen zijn de beste optie om naar Tel Aviv te reizen. Ze zijn schoon, snel en goedkoop. Er rijden treinen vanaf niveau S van terminal 3 naar station Savidor in Tel Aviv en een rit naar de stad duurt 20 minuten. Passagiers die na middernacht arriveren moeten tot 03.00 uur wachten op de eerste trein van de dag. Bussen rijden vanaf het nabije Airport City in plaats van vanaf de luchthaven zelf. Passagiers kunnen de gratis Egged 5 shuttlebus vanaf de tweede verdieping van de aankomsthal nemen naar Airport City.

Autoverhuur

Avis, Budget, Dollar Thrifty, Eldan, Hertz en Sixt hebben faciliteiten op de luchthaven.

Luchthaventaxi's

Taxi's staan doorgaans buiten de aankomsthal te wachten. De rit naar de stad is 15 km. Er geldt een extra toeslag voor 's nachts, op Joodse feestdagen en op de sabbat.

Transfer tussen terminals

Er rijdt om de 15 minuten een gratis shuttlebus tussen de twee terminals.

Voorzieningen

De luchthavenfaciliteiten bestaan onder andere uit geldwisselfaciliteiten, pinautomaten, banken, openbare telefoons en een postkantoor, bagagekluizen, zakelijke faciliteiten en viplounges, informatiebalies, twee synagoges, medische klinieken, een politiebureau, een belastingteruggavebalie, diensten voor hulp bij speciale behoeften, een speelruimte en een moeder-kindruimte. Er zijn ook verschillende mogelijkheden om te winkelen en te eten.

Parkeren

Het gebied direct voor de terminals is uitsluitend gereserveerd voor halen en brengen. Kort parkeren is mogelijk op het parkeerterrein voor terminal 3. De tarieven voor kort parkeren beginnen bij ILS 18 voor het eerste uur en vervolgens ILS 4 per kwartier. Het maximale tarief per dag is ILS 90. Lang parkeren is mogelijk tegenover terminal 3. Er rijdt om de 15 minuten een shuttlebus van dit parkeerterrein naar de terminal. Het tarief voor lang parkeren in ILS 80 per dag.

Internet

Er is gratis wifi beschikbaar in alle terminals van luchthaven Ben-Gurion.