Uw browser is verouderd.
Om alle functies van KLM.com veilig te kunnen gebruiken, raden wij u aan uw browser te updaten of een andere browser te gebruiken. Doorgaan met deze versie kan ertoe leiden dat delen van de website niet correct – of helemaal niet – worden weergegeven. Met een recentere versie zijn uw persoonlijke gegevens bovendien beter beveiligd.

Ochtend in Fahaheel, Koeweit
 

Praktische info Koeweit, Koeweit

Vervoer in de stad

Het openbaar vervoer in Koeweit-Stad is beperkt tot een sporadisch bussysteem, dus de enige praktische manier om u te verplaatsen als u geen auto hebt, is met een taxi. Er zijn drie standaard soorten taxi's: beltaxi's, die telefonisch worden geboekt en voornamelijk hotels en de luchthaven bedienen, rekenen een hoger tarief; luchthaventaxi's rekenen een vaste prijs die op de zijkant staat vermeldt (hoewel chauffeurs kunnen proberen een hoger bedrag te bedingen); en oranje taxi's die op staat kunnen worden aangeroepen en onderhandelbare tarieven rekenen. Het huren van een auto is ook een populaire optie om Koeweit te verkennen.

Tijdzone

GMT+3.

Netspanning

240 volt, 50 Hz. Er wordt gebruik gemaakt van zowel de Britse stekker met drie pinnen als de Europese met twee pinnen (type G en C).

Valuta

De munteenheid in Koeweit is de dinar (KWD). De gangbare creditcards worden vrijwel overal geaccepteerd. De beste valuta om mee te nemen zijn de Amerikaanse dollar of de Britse pond. De Indiase roepie (INR) is ook eenvoudig te wisselen. Voor het inwisselen van vreemde valuta kunt u terecht bij de banken in de grote steden. Geldautomaten zijn volop aanwezig. Veel banken zijn open van 8.00 tot 15.00 uur van zondag tot donderdag, maar sommige banken hebben meer gevarieerde openingstijden. Geldautomaten zijn meestal 24 per dag te gebruiken.

Communicatie

Het landnummer voor bellen naar Koeweit is +965. Internationaal bellen zonder tussenkomst van een telefonist(e) of centrale is mogelijk. Lokale mobiele providers leveren telefoniediensten via GSM-netwerken die over het algemeen actieve roamingovereenkomsten hebben met de meeste internationale aanbieders van mobiele telefonie. Alle telecommunicatiediensten in Koeweit zijn van hoge kwaliteit, zo nu en dan zijn er nationale internetstoringen. Overal in Koeweit zijn internetcafés te vinden.

Alarmnummer

Alarmnummers: 112.

Reisdocumenten en gezondheid

Alles over reisdocumenten

Alles over gezondheid en KLM Health Services

Feestdagen

Klimaat

Internationale luchthaven Koeweit

www.dgca.gov.kw

Vervoer naar de stad

Er zijn taxi's en bussen beschikbaar om passagiers naar Koeweit-Stad te brengen. De taxi's zijn redelijk geprijsd, maar het is belangrijk om van goed bekend staande bedrijven gebruik te maken. De bussen vertrekken om de 45 minuten buiten de aankomsthal en zijn vaak erg vol. Een taxirit naar het stadscentrum duurt ongeveer 30 minuten.

Autoverhuur

Er bevindt zich een autoverhuurbalie in de aankomsthal met bedrijven zoals Avis, Budget en Hertz.

Luchthaventaxi's

Er zijn veel verschillende taxibedrijven en soorten taxi's beschikbaar vanaf de luchthaven. Het boeken van een taxi in de aankomstterminal geniet de voorkeur omdat chauffeurs nietsvermoedende reizigers veelal teveel berekenen.

Voorzieningen

De eersteklas lounges bieden vijfsterren catering, een speelruimte voor kinderen, hete douchefaciliteiten en hogesnelheidsinternet. Een Commercial Centre Complex is direct verbonden met de aankomst- en vertrekhallen van de luchthaventerminal en beschikt onder andere over faciliteiten als taxfree winkelen en populaire winkels, maar ook verschillende gelegenheden om te eten en te drinken. Overige diensten die worden geboden zijn banken, een hulpbalie en faciliteiten voor gehandicapten.

Parkeren

Er is een meerlaagse parkeergarage naast het winkelcentrum en een parkeerterrein op straatniveau buiten de aankomsthal met ruimte voor zowel kort als lang parkeren. Er is ook valet parking beschikbaar.

Internet

Er zijn verschillende wifi-hotspots op de internationale luchthaven van Koeweit, zoals onder meer in het incheckgebied, de vertrekruimte en in veel winkels en restaurants in het commerciële centrum.