KLM Royal Dutch Airline KLM Royal Dutch Airline
Madain Saleh, bereikbaar via Dammam
 

Praktische info Dammam / Dhahran, Saoedi-Arabië

Vervoer in de stad

Openbaar vervoer in Dammam is beperkt en de beste manier om de stad te verkennen is per auto. Het is redelijk eenvoudig om een auto te huren en een aantal bekende internationale autoverhuurbedrijven bevinden zich op de luchthaven en in het centrum van de stad. Openbare bussen zijn beschikbaar, maar worden vooral gebruikt door buitenlandse arbeiders om binnen de stad te reizen. Er zijn voldoende taxi's en 'dubbabs' in Dammam, die op straat kunnen worden aangehouden of vooraf telefonisch kunnen worden geboekt. Voor ritten in de stad brengen taxi's ongeveer 10-20 SR in rekening. Ze bieden de beste vervoersmethode voor hen die geen auto willen huren. Alleenstaande vrouwen die alleen reizen, zouden in hun eentje geen taxi moeten nemen.

Tijdzone

De lokale tijd is GMT+3.

Netspanning

Netspanning is 220 volt, 60 Hz. Er worden stekkers met drie rechthoekige pinnen gebruikt. Daarnaast worden stekkers met twee ronde/rechthoekige pinnen en stekkers met twee rechthoekige en een derde, ronde pin voor aarding gebruikt.

Valuta

De Saoedische munteenheid is de riyal (SAR). Eén riyal is 100 halala. Buitenlandse valuta kunnen worden ingewisseld bij banken en wisselkantoren. Banken zijn doorgaans geopend van zaterdag tot en met woensdag van 08.00 uur tot 12.00 uur. Sommige banken kiezen er ook voor om later op de middag weer open te gaan en blijven 's avonds geopend, van 17.00 tot 20.00 uur. Alle winkels, hotels en restaurants in Saoedi-Arabië accepteren de gangbare creditcards. Geldautomaten zijn overal aanwezig.

Communicatie

Het landnummer voor bellen naar Saoedi Arabië is +966. Er is vrijwel overal dekking van mobiele netwerken, zelfs in afgelegen delen van het land. In de meeste grotere plaatsen zijn internetvoorzieningen aanwezig.

Alarmnummer

Alarmnummers: 999 (politie), 997 (ambulance), 998 (brandweer).

Reisdocumenten en gezondheid

Alles over reisdocumenten

Alles over gezondheid en KLM Health Services

Feestdagen

Klimaat

Internationale luchthaven Koning Fahad

www.the-saudi.net/kfia

Vervoer naar de stad

Er rijden om de 30-60 minuten openbare bussen van de luchthaven naar Dammam.

Autoverhuur

Er zijn verschillende autoverhuurbedrijven werkzaam op de luchthaven, waaronder Budget en Avis.

Luchthaventaxi's

Er zijn talrijke taxi's aanwezig. De rit van het centrum naar de luchthaven duurt met de auto ongeveer 30 minuten.

Voorzieningen

De luchthaven heeft taxfreewinkels, restaurants en cafetaria's, banken en geldwisselfaciliteiten, een moskee en rookruimtes.

Parkeren

Internationale luchthaven Koning Fahad heeft een meerlaagse parkeergarage met gelegenheid voor kort en lang parkeren.

Internet

Er is internet beschikbaar op de luchthaven.