KLM Royal Dutch Airline KLM Royal Dutch Airline
De Sjeik Zayedmoskee in Abu Dhabi
 

Flaneren in een stad vol Arabische schoonheid

Een luxe vakantie in de woestijn? Boek vliegtickets naar Abu Dhabi en struin over de markten of shop in Marina Mall. In Abu Dhabi Heritage Village leert u aan de hand van gereconstrueerde oasehuizen meer over de geschiedenis van de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten. Even ontspannen? Slenter dan over de boulevard van Corniche Road of zoek het nabijgelegen strand op.

Grootste, snelste, beste

In de Verenigde Arabische Emiraten zijn ze gek op de overtreffende trap. Bekijk in de enorme, witte Sjeik Zayed-moskee niet alleen het grootste tapijt ter wereld, maar ook de grootste kroonluchter. De snelste achtbaan vindt u in pretpark Ferrari World. En hoewel Dubai het daar niet mee eens is, zou ook het beste hotel in Abu Dhabi staan. Dit is het Emirates Palace, gebouwd als een Arabisch paleis vol gouden afwerkingen. Abu Dhabi is de ideale bestemming voor een stedentrip, maar ook het startpunt van een langere vakantie in de Verenigde Arabische Emiraten. Ontdek het zelf: boek snel een vliegticket naar Abu Dhabi!

Kamelen en auto’s

Ook in de omgeving van de stad in het gelijknamige emiraat is genoeg te doen. Race bijvoorbeeld met een ‘fourwheeldrive’ door de woestijn en bewonder het talent van een buikdanseres. Of bezoek in oasestad Al Ain een kamelenmarkt. Wie gek is op auto’s is hier ook helemaal op zijn plek. Want niet alleen het Emirates National Auto Museum met de privécollectie van Sjeik Mahad Al Nahyan staat hier, maar op Yas Island is ook een Formule 1-circuit te vinden. Vanaf de racebaan kijkt u uit op waanzinnige jachten in de naastgelegen haven.

Vliegtickets naar Abu Dhabi voor luxe vakantie

Een goedkoop vliegticket naar Abu Dhabi boeken? Bij KLM begint uw vakantie al aan boord. De vlucht vliegt voorbij met uw eigen entertainmentset op intercontinentale vluchten: gratis films, games en muziek. Geniet ondertussen van snacks of een smakelijk diner en lekkere drankjes. Met de leuke en handige extra services (soms tegen betaling van een toeslag) komen de Verenigde Arabische Emiraten snel dichterbij.

Lees meer

Lees minder

 

De hoogtepunten van Abu Dhabi

 

yelp
Abu Dhabi: Hotspots

Meer hotspots
 

Abu Dhabi: soortgelijke bestemmingen