KLM Royal Dutch Airline KLM Royal Dutch Airline
Stadsdeel Le Plateau, Montreal
 

Praktische info Montreal, Canada

Tijdzone

GMT-5 (GMT-4 van de tweede zondag in maart tot de eerste zondag in november).

Netspanning

Netspanning is 120 volt, 60 Hz. De stekkers zijn van het Amerikaanse type met twee platte pinnen en een derde aardingspin.

Valuta

De gebruikte munteenheid is de Canadese dollar (CAD). Contant geld kan worden ingewisseld bij banken, geldwisselkantoren en sommige hotels. De gangbare creditcards worden algemeen geaccepteerd en overal zijn geldautomaten. Amerikaanse dollars worden algemeen geaccepteerd.

Communicatie

Het landnummer voor bellen naar Canada is +1. Het nummer om vanuit Canada naar het buitenland te bellen is 011 gevolgd door het betreffende landnummer. Het internationale nummer is niet nodig voor telefoongesprekken naar de VS of het Caraïbisch gebied. Overal in het land zijn hotels, cafés en restaurants met gratis wifi te vinden. De internationale roamingkosten kunnen hoog oplopen; een lokale prepaid sim-kaart aanschaffen is vaak een goedkopere optie.

Alarmnummer

911 (algemeen alarmnummer)

Reisdocumenten en gezondheid

Alles over reisdocumenten

Alles over gezondheid en KLM Health Services

Feestdagen

Internationale luchthaven Montréal-Pierre Elliott Trudeau

www.admtl.com

Vervoer naar de stad

De 747 Express, een busdienst van en naar de luchthaven, brengt passagiers naar het centrum van Montreal en naar de belangrijkste hotels in de binnenstad. Een shuttlebus brengt mensen vanaf de luchthaven naar het treinstation. Er zijn ook hotel- en regionale shuttles. Ook kan gebruik worden gemaakt van Uber en taxidiensten.

Autoverhuur

Alamo, Avis, Budget, Dollar, Enterprise, Hertz, National en Thrifty zijn er vertegenwoordigd.

Luchthaventaxi's

Taxi's met meter zijn ruim beschikbaar en staan buiten de bagage-afhaalband op de begane grond te wachten. Er zijn ook Uber-diensten beschikbaar.

Voorzieningen

Het vertrekniveau biedt pinautomaten en geldwisselkantoren, alsook taxfree- en andere winkels. Er zijn verschillende restaurants, bars en cafés aanwezig op beide verdiepingen en toegang tot wifi is beschikbaar in de hele terminal. Er zijn zakelijke faciliteiten beschikbaar in de viplounges. Gehandicapte reizigers worden goed verzorgd. Passagiers met speciale behoeften dienen vooraf contact op te nemen met hun luchtvaartmaatschappij.

Parkeren

Kort parkeren kost C$ 6 voor de eerste 20 minuten en C$ 37 per dag. Er is gelegenheid tot overdekt parkeren bij HotelParc, wat C$ 8 voor 20 minuten en C$ 39 voor een dag kost. Lang parkeren is het goedkoopst bij Econoparc en kost C$ 18-25 per dag en C$ 120-150 per week. Het parkeerterrein is verbonden met de terminal via een gratis shuttledienst. Er is tevens valet parking beschikbaar; het ontvangstgebied is naast de terminal.

Internet

Er is wifi beschikbaar in de terminal, wat één uur gratis is.