KLM Royal Dutch Airline KLM Royal Dutch Airline
Boston gezien vanuit de lucht
 

Praktische info Boston, Verenigde Staten

Vervoer in de stad

Het transportnetwerk van Boston bestaat uit het oudste metrosysteem van het land, bussen, trams, veerboten in de haven en het forensenspoor. Het verkennen van het gebied Boston-Cambridge gaat het best met de metro, omdat deze eenvoudig te gebruiken, snel en veilig is. Hiermee kan het grootste deel van de stad worden bereikt en over het algemeen hebben bezoekers niet veel aan het busnetwerk, wat goedkoper is, maar veel verwarrender voor vreemdelingen. De bussen rijden van 05.00 tot 23.30 uur en de metro ongeveer tot 01.00. Er is een 'Night Owl'-busdienst die op vrijdag- en zaterdagavond tot 02.30 uur vervoer aanbiedt op de belangrijkste busroutes en parallel aan de metrolijnen. Taxi's zijn ruimschoots aanwezig maar duur. Watertaxi's zijn een bijzondere manier om de stad te verkennen. Taxi's met een vergunning vindt u bij taxistandplaatsen, meestal nabij hotels, of kunt u ze telefonisch reserveren. Boston is een nachtmerrie voor automobilisten en het is niet nodig om een auto te huren als u in de stad bent, tenzij u van plan bent excursies buiten de stad te maken.

Tijdzone

GMT-5 (GMT-4 van de midden maart tot de eerste zondag in november).

Netspanning

Netspanning is 120 volt, 60 Hz. Over het algemeen maakt men gebruik van stekkers met twee platte pinnen, maar de driepinsstekkers (met twee platte pinnen naast elkaar en één ronde pin) zijn ook gangbaar. Voor Europese apparaten met dubbel voltage is een converter nodig.

Valuta

De officiële munteenheid is de Amerikaanse dollar (USD). Een dollar is 100 cent. Alleen bij de grote banken kunt u geld wisselen. Creditcards worden algemeen geaccepteerd en overal zijn geldautomaten. Banken zijn open van 9.00 tot 15.00 uur van maandag t/m vrijdag.

Communicatie

Het landnummer voor bellen naar de Verenigde Staten is +1. Mobiele netwerken dekken het grootste deel van het land, met name alle stedelijke gebieden. In de meeste kleine en grote steden zijn internetcafés te vinden en wifi is op veel plekken beschikbaar.

Alarmnummer

911 (algemeen)

Reisdocumenten en gezondheid

Alles over reisdocumenten

Alles over gezondheid en KLM Health Services

Feestdagen

Klimaat

Internationale luchthaven Logan Boston

www.massport.com

Vervoer naar de stad

De Massachusetts Bay Transport Authority biedt gratis regelmatige busdiensten op de Silver Line en een snellere metroverbinding, de Blue Line, van en naar het centrum van de stad voor $ 2,65. De gratis watertransportbus van Massport verbindt alle luchthaventerminals met de Logan-kade, waar privéwatertaxi's en openbare veerboten beschikbaar zijn naar verschillende bestemmingen in de haven van Boston.

Autoverhuur

Autoverhuurbedrijven zijn onder andere Avis, Budget, Hertz en National.

Luchthaventaxi's

Taxi's zijn beschikbaar bij alle terminals. Een taxirit van de internationale luchthaven Logan naar het centrum van Boston duurt tussen de 20 minuten en een uur, afhankelijk van de verkeersdrukte. Sommige bedrijven bieden deeltaxi's met deur-tot-deur-diensten.

Transfer tussen terminals

Er is een gratis shuttlebus voor de vier terminals.

Voorzieningen

Er zijn pinautomaten en geldwisselkantoren in alle terminals. Overige faciliteiten zijn onder andere restaurants, bars, winkels en taxfreewinkels, entertainment voor kinderen, toeristeninformatie en hotelreserveringen.

Parkeren

De parkeertarieven bij de luchthaven Logan in Boston zijn $ 7 voor een uur, $ 18 voor twee uur, tot maximaal $ 26 per dag. Het weektarief is $ 182. De drie parkeerterreinen dichterbij de terminal zijn duurder als u langer dan een paar uur blijft en bij alle parkeerterreinen is een gratis shuttlebus naar de terminals.

Internet

Internationale luchthaven Logan in Boston heeft gratis wifi.