KLM Royal Dutch Airline KLM Royal Dutch Airline
Art-decogebouwen, Miami
 

Praktische info Miami, Verenigde Staten

Vervoer in de stad

De belangrijkste pijler van het openbaar vervoersysteem van Miami is de Metrobus. Het netwerk is echter uitgebreid en het kost tijd om er gewend aan te raken. Het tarief is standaard voor elke bestemming. Als u moet overstappen op een andere bus, vraagt u bij het kopen van een kaartje om een overstap, omdat dit extra kost. Er is ook een verhoogde treindienst, de Metrorail genaamd, die om de mijl een station heeft op de rit naar Miami Noord en Miami Zuid. De zeer panoramische, verhoogde monorail, de Metromover, biedt geweldige uitzichten over het centrum van Miami en Biscayne Bay en sluit aan op bussen en treinen. De meeste bezoekers nemen echter een taxi of huren een auto. Dit kan handiger zijn, omdat de stad uitgespreid ligt over een groot gebied. Om een auto te huren, moet de bestuurder ouder dan 21 jaar zijn, in het bezit zijn van een geldige creditcard en, indien afkomstig uit het buitenland, van een paspoort en een Engelstalig rijbewijs. Houd er rekening mee dat de lokale automobilisten agressief kunnen zijn.

Tijdzone

GMT-5 (GMT-4 van maart tot november).

Netspanning

Netspanning is 120 volt, 60 Hz. Over het algemeen maakt men gebruik van stekkers met twee platte pinnen, maar de driepinsstekkers (met twee platte pinnen naast elkaar en één ronde pin) zijn ook gangbaar. Voor Europese apparaten met dubbel voltage is een converter nodig.

Valuta

De officiële munteenheid is de Amerikaanse dollar (USD). Een dollar is 100 cent. Alleen bij de grote banken kunt u geld wisselen. Creditcards worden algemeen geaccepteerd en overal zijn geldautomaten. Banken zijn open van 9.00 tot 15.00 uur van maandag t/m vrijdag.

Communicatie

Het landnummer voor bellen naar de Verenigde Staten is +1. Mobiele netwerken dekken het grootste deel van het land, met name alle stedelijke gebieden. In de meeste kleine en grote steden zijn internetcafés te vinden en wifi is op veel plekken beschikbaar.

Alarmnummer

911 (algemeen)

Reisdocumenten en gezondheid

Alles over reisdocumenten

Alles over gezondheid en KLM Health Services

Feestdagen

Klimaat

Internationale luchthaven Miami

www.miami-airport.com

Vervoer naar de stad

De luchthaven heeft een goede verbinding met het nieuwe Miami Intermodal Centre (Centraal Station) via de gratis MIA Mover elektrische trein. Van hieruit bieden verschillende diensten verbindingen aan met de wijdere omgeving van Miami. Dit zijn onder andere de lokale Metrobus met vaste dienstregeling, een Metrorail-openbaarvervoersysteem, een vast spoorwegsysteem met als specifieke bestemmingen het centrum van Miami en Brickell, en de TriRail-forensentrein naar Broward en Palm Beach-counties.

Autoverhuur

Er zijn autoverhuurbedrijven aanwezig in het nieuwe Miami Intermodal Centre (Centraal Station), dat verbonden is met de luchthaven via de gratis MIA Mover elektrische trein. Bedrijven die zijn vertegenwoordigd zijn onder andere Alamo, Avis, Budget, Dollar, Enterprise, E-Z Rent A Car, Hertz, National, Payless, P&P Family Auto Rental, Royal, Sixt Rent A Car en Thrifty.

Luchthaventaxi's

Taxi's en shuttles zijn beschikbaar op het aankomstniveau, buiten bij de bagageband. Op verzoek zijn er rolstoeltoegankelijke taxi's en shuttles beschikbaar. De tarieven naar het stadscentrum zijn ongeveer $ 27 in een taxi en $ 15 in een shuttle (het geschatte shuttlebedrag is per persoon en de tarieven variëren bij extra passagiers).

Transfer tussen terminals

De drie terminals zijn met elkaar verbonden via voetpaden en treinen.

Voorzieningen

Er zijn 24 uur per dag talrijke restaurants, bars, cafés en fastfood-ketens geopend. Er zijn verschillende winkels, waaronder taxfreewinkels. De luchthaven beschikt ook over pinautomaten, geldwisselkantoren, een kapel, een kunstgalerij, wellness-diensten, een yogaruimte en een zwembad op het dak van het luchthavenhotel. Er zijn faciliteiten voor gehandicapten beschikbaar.

Parkeren

De faciliteiten voor lang parkeren bij de internationale luchthaven van Miami bestaan uit twee meerlaagse parkeergarages. Kort parkeren is daar ook mogelijk, nabij de terminals. De tarieven voor de parkeergarages bedragen $ 6 voor het eerste uur en $ 17 voor drie uur tot een volledige dag. Alle in de garage geparkeerde voertuigen mogen maximaal 60 dagen blijven.

Internet

Er is wifi beschikbaar voor $ 4,95 of $ 7,95 voor premium toegang.