KLM Royal Dutch Airline KLM Royal Dutch Airline
Arches National Park, Salt Lake City
 

Naar Salt Lake City

Retour vanaf

Outdoor-uitdagingen in het mekka van de mormonen

Op zoek naar een stad midden in de natuur? Boek vliegtickets naar Salt Lake City en laat u rondleiden in het Natural History Museum of Utah en in het State Capital. Of bemachtig kaartjes voor een ballet- of theatervoorstelling. In 2002 vonden de Olympische Winterspelen hier plaats en dat is nog steeds te merken. In het Olympic Park springt u zelf in een bobslee of bekijkt u in de zomer de sprongen van schansspringers die sierlijk in een zwembad belanden. Spectaculair!

Bergen bedwingen en meren in springen

Golfen, mountainbiken van het Bonneville Shoreline Trail of drijven in het zoute water van het enorme Great Salt Lake. In de omgeving van Salt Lake City liggen de outdoor-ervaringen voor het oprapen. Ski over adembenemende pistes in een van de nabijgelegen skiresorts of bind sneeuwschoenen onder om de poedersneeuw te bedwingen. City Creek Canyon is een perfect gebied om te hiken. De geplaveide weg is hier vaak gesloten voor automobilisten, dus spring er met een gerust hart op de fiets. En neem een picknickmand mee! Salt Lake City is de ideale bestemming voor een stedentrip, maar ook het startpunt van een langere vakantie in de Verenigde Staten. Ervaar het zelf: boek snel een vliegticket naar Salt Lake City!

Mormoonse invloeden

Mormoonleider Brigham Young stichtte in 1847 Salt Lake City als plek waar mormonen veilig waren en nog steeds is de stad het mekka van deze geloofsovertuiging. Ontspan tussen de bloemen op het mooie Temple Square aan de voet van mormoonse Church of Jesus Christ of Latter-day Saints. En woon een gratis concert bij van het Mormon Tabernacle Choir. Wilt u meer wil leren over Young, zijn tientallen vrouwen en zijn 56 kinderen? Dan kan u in zijn huis terecht: het Beehive House. Zelfs het grote winkelcentrum City Creek Center is van de mormonen.

Vliegtickets naar Salt Lake City voor sportieve vakantie

Een goedkoop vliegticket naar Salt Lake City boeken? Bij KLM begint uw vakantie al aan boord. De vlucht vliegt voorbij met uw eigen entertainmentset op intercontinentale vluchten: gratis films, games en muziek. Geniet ondertussen van snacks of een smakelijk diner en lekkere drankjes. Met de leuke en handige extra services (soms tegen betaling van een toeslag) komt de Verenigde Staten snel dichterbij.

Lees meer

Lees minder

 

De hoogtepunten van Salt Lake City

 

yelp
Salt Lake City: Hotspots

 

Salt Lake City: soortgelijke bestemmingen