KLM Royal Dutch Airline KLM Royal Dutch Airline
 

Ontdek het land van aardappels en limoenen

Ervaar de hoogstaande cultuur van Peru. Boek vliegtickets naar Lima en ontdek de geschiedenis van de Peruaanse hoofdstad. Wandel over Plaza Mayor, bewonder de kerk van San Francisco en kom tot rust in één van de vele parken in het Miraflores-district. ’s Avonds is het tijd voor een culinaire ontdekkingstocht. Proef een ‘papa rellena’ of een ‘causa’ op de Mercado Surquillo en waag u aan de nationale cocktail van Peru: de Pisco Sour.

Statige gebouwen en levendige pleinen

Het historische centrum van Lima is compact en daardoor gemakkelijk te bewandelen. Het beste startpunt is Plaza Mayor met de grote fontein in het midden. Aan dit levendige plein vindt u ook de Kathedraal van Lima en het statige gemeentehuis. Een paar straten verderop staat de gele kerk van San Francisco. Kenmerkend voor de stad zijn de prachtige houten balkons die overal het straatbeeld sieren. Bezoek ’s avonds de Circuito Mágico del Agua, een fonteinenshow vol licht en kleur. Lima is een ideale bestemming voor een culturele stedentrip of het startpunt van een langere vakantie in Peru. Ontdek het zelf: boek snel een vliegticket naar Lima!

Zuid-Amerikaanse verrassingen

Peru is een land met één van de verrassendste keukens van Zuid-Amerika. De meest gebruikte hoofdingrediënten zijn aardappelen en vis. Veel visrestaurants in Lima zijn alleen geopend voor de lunch, omdat de chef-koks alleen dan de vis vers genoeg vinden om te serveren. Het meest bekende visgerecht is ceviche: rauwe vis in limoensap. Genoeg gegeten? Reis dan af naar de Nazcalijnen. Deze wereldberoemde zandtekeningen zijn eeuwenlang bewaard gebleven. Vanuit de lucht ziet u het spektakel het allerbest.

Vliegtickets naar Lima voor een inspirerende rondreis

Een goedkoop vliegticket naar Lima boeken? Bij KLM begint uw vakantie al aan boord. De vlucht vliegt voorbij met uw eigen entertainmentset op intercontinentale vluchten: gratis films, games en muziek. Geniet ondertussen van snacks of een smakelijk diner en lekkere drankjes. Met de leuke en handige extra services (soms tegen betaling van een toeslag) komt Peru snel dichterbij.

Lees meer

Lees minder

 

De hoogtepunten van Lima

 

Des te meer redenen om Lima te bezoeken

 

yelp
Lima: Hotspots

 

Lima: soortgelijke bestemmingen