Door KLM.com te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Lima

San Pedro-kerk, Lima

Praktische info over Lima

Vervoer in de stad

Lima is verdeeld in vier kwartieren, die klein genoeg zijn om te voet te verkennen. Vervoer van het ene kwartier naar het andere kan echter het beste met de bus of een taxi. De regelmatig rijdende bussen in het centrum bestaan uit minibusjes en de grotere 'schoolbussen'. Ze zijn volop aanwezig en goedkoop, maar oncomfortabel (met name in de zomerhitte) en zijn vaak betrokken bij ongevallen. Deze 'micro's' en 'combi's' kunnen op straat worden aangeroepen. De bestemmingen staan meestal niet aangegeven, dus vraag de chauffeur hiernaar voordat u instapt. Taxi's zijn ook ruim voldoende aanwezig en goedkoop. Ze zijn niet van een bepaald merk of model, maar zijn herkenbaar aan plastic borden op de voorruit en zijn vaak het generieke geel van taxi's wereldwijd. Deze taxi's hebben geen meter en het tarief moet voor vertrek overeen worden gekomen. Het is een goed idee om uit te vinden hoe veel het doorgaans kost om te voorkomen dat u als buitenlander teveel betaalt. Autorijden in Lima is gevaarlijk: niet alleen zijn de wegen over het algemeen in slechte conditie, maar de lokale automobilisten zijn roekeloos en agressief. Het huren van een auto kan daarom het beste worden vermeden. Voor hen die vastbesloten zijn een auto te huren, zijn er echter verschillende verhuurbedrijven en het is geweldig over uw eigen voertuig te kunnen beschikken als u de stad uitgaat voor excursies.

Tijdzone

De lokale tijd is GMT-5.

Netspanning

Netspanning is 220 volt, 60Hz (Arequipa 50Hz). Normale stekkers zijn rond met twee platte pinnen.

Alarmnummer

Alarmnummers: 105 (politie); 117 (ambulance)

Visa en gezondheidsinformatie

Alles over visa en gezondheidsinformatie

Feestdagen

+
2014 2015
Nieuwjaarsdag 1 jan 1 jan
Goede vrijdag 18 apr 3 apr
Witte donderdag 17 apr 2 apr
Dag van de arbeid 1 mei 1 mei
Sint Petrus en Paulus 29 jun 29 jun
Onafhankelijkheidsdag 28 jul 28 jul
Dag van Sint Rosa 30 aug 30 aug
Slag bij Angamos 8 okt 8 okt
Allerheiligen 1 nov 1 nov
Maria onbevlekte ontvangenis 8 dec 8 dec
Eerste kerstdag 25 dec 25 dec

Klimaat

+

Het weer in Lima wordt beïnvloedt door de koude Humboldt zeestroom. Hierdoor heeft de stad een mild klimaat; veel koeler dan men zou verwachten van wat technisch gezien een subtropische woestijnregio is. Het wordt nooit echt koud of heet in Lima: de temperatuur daalt zelden onder de 12°C en is eigenlijk nooit hoger dan 29°C. Het is een bewolkte, mistige stad, die doorgaans niet veel zon ziet. De hoeveelheid regen is zeer laag en het kleine beetje dat in de stad valt, komt vaak in de vorm van motregen in de winter, of korte buitjes in de zomer. Er zijn twee duidelijke seizoenen: de zomer, van december tot en met april, is zonnig en doorgaans onbewolkt, maar kan ook zeer mistig zijn, met temperaturen variërend van 18°C tot 29°C. De winter, van juni tot oktober, is een grijs seizoen met koelere temperaturen variërend van 12°C tot 19°C en de lucht is vaak betrokken. Mei en juni zijn overgangsmaanden. De luchtvochtigheid in Lima is het hele jaar hoog . De stad staat bekend om prachtige zonsondergangen, die bijzonder kleurrijk zijn. Het klimaat in Lima is redelijk consistent en zelden geweldig voor reizigers. Het maakt dus niet echt uit wanneer men er naartoe gaat. De stad krijgt echter de meeste zon en is het minst mistig tussen december en april, wat dit de beste tijd maakt om naar de stad te reizen.

Internationale luchthaven Jorge Chávez

www.lap.com.pe/lap_portal/ingles/index.asp

Vervoer naar de stad

Er rijden bussen en minibusjes naar het stadscentrum; de haltes bevinden zich buiten de luchthavengates aan de Avenida Faucett. Ze rijden naar de stad en stoppen langs de belangrijkste wegen.

Autoverhuur

Autoverhuurbedrijven zijn onder andere Hertz, Budget en National.

Luchthaventaxi's

Taxi's zijn te vinden buiten de terminal voor internationale vluchten.

Voorzieningen

Faciliteiten bij de luchthaven zijn onder andere banken, geldwisselkantoren, pinautomaten, een postkantoor, openbare telefoons, een aantal restaurants, winkels, een bagagedepot en een toeristeninformatiebalie. Er zijn faciliteiten voor gehandicapten; personen met speciale behoeften moeten vooraf contact opnemen met hun luchtvaartmaatschappij.

Parkeren

Parkeren kost PEN 4,50 per uur en PEN 35 per dag, en kan gevonden worden tegenover het hoofdterminalgebouw.

Internet

Er is wifi beschikbaar in de terminal op basis van 'pay-as-you-go' (betalen voor de werkelijk gebruikte browsertijd) en toegangskaarten hiervoor kunnen worden gekocht bij de koffiehuizen of het Telefonica-belcentrum.