KLM Royal Dutch Airline KLM Royal Dutch Airline
Typisch Surinaamse huizen, Paramaribo
 

Praktische info Paramaribo, Suriname

Vervoer in de stad

Het openbaar vervoer in Paramaribo is niet uitgebreid. Er zijn bussen en taxi's beschikbaar en er zijn autoverhuurbedrijven in de stad. De meeste belangrijke attracties in Paramaribo zijn eenvoudig te voet te bereiken, terwijl het huren van een fiets een aangename manier is om de stad te verkennen. De bussen zijn particulier en reizen langs vaste routes, maar hebben geen vaste dienstregeling. De bussen vertrekken vaak pas vanaf het station als ze vol zijn. Taxi's zijn redelijk geprijsd, maar hebben geen meter; het is dus het beste voordat u instapt een prijs overeen te komen. Watertaxi's pendelen op en neer op de Surinamerivier richting het district Commewijne. Auto's rijden in Suriname volgens het Britse systeem en rijden dus links. Er zijn een aantal autoverhuurbedrijven bij de luchthaven en in de stad. Huurauto's zijn duur en niet altijd in de beste staat. Er zijn weinig goede wegen buiten Paramaribo, dus voor reizen buiten de stad is vaak een voertuig met vierwielaandrijving nodig.

Tijdzone

De lokale tijd is GMT-3.

Netspanning

De netspanning varieert van 110 tot 230 volt, 60 Hz. Er wordt gebruik gemaakt van de Europese twee-pinsstekker.

Valuta

De officiële munteenheid is de Surinaamse dollar (SRD). Buitenlandse valuta kunnen worden ingewisseld bij banken; de gunstigste valuta zijn euro's, Amerikaanse dollars en Britse ponden. In de betere hotels en restaurants worden alle gangbare internationale creditcards geaccepteerd. Geldautomaten zijn in alle grote en kleine steden te vinden.

Communicatie

Het landnummer voor bellen naar Suriname is +597. De dekking van mobiele netwerken is goed in de grotere plaatsen en steden, maar kan beperkt zijn in afgelegen gebieden in het binnenland. Internetcafés zijn te vinden in grotere steden.

Alarmnummer

115 voor politie en algemene noodgevallen, 113 voor de ambulance en 110 voor de brandweer

Reisdocumenten en gezondheid

Alles over reisdocumenten

Alles over gezondheid en KLM Health Services

Feestdagen

Klimaat

Internationale luchthaven Johan Adolf Pengel

www.japi-airport.com

Vervoer naar de stad

Er rijden bussen vanaf de luchthaven naar Paramaribo; de rit duurt ongeveer een uur. Er zijn ook minibusjes beschikbaar, maar deze kunnen heet zijn en overvol zitten met bagage.

Autoverhuur

Op de luchthaven zijn onder andere balies van Avis, Budget, Europcar en Ross Rental Cars.

Luchthaventaxi's

Taxi's bevinden zich buiten de terminal. Het huren van een taxi kan nogal een chaotische ervaring zijn, want de chauffeurs concurreren met elkaar op tarief.

Voorzieningen

Er zijn niet veel faciliteiten op dit vliegveld, maar reizigers vinden er een paar winkels en eetgelegenheden, een bank en een toeristeninformatiebalie.

Parkeren

Er is beperkte gelegenheid tot overdekt parkeren tegen uur-, dag of maandtarief.

Internet

Er is gratis wifi op de luchthaven.