Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

Utsikt mot byen, Luanda
 

Praktisk informasjon om Luanda

Slik kommer man seg rundt i byen

Kollektivtransporten i Luanda er begrenset, og privatbil er den beste måten å bevege seg rundt på. Billeie er tilgjengelig på flyplassen. Det er mulig å leie bil med sjåfør, som er et tryggere alternativ enn å prøve å finne frem i byens kaotiske gater på egen hånd. Minibussdrosjer (Candongueiros), som man kjenner igjen på deres lyseblå og hvite farger, er den mest populære formen for transportmiddel blant lokalbefolkningen. De gir stort sett trygg og rask transport rundt om i Luanda Det finnes også busser, men det er ikke den mest pålitelige formen for transport i byen, og anbefales ikke.

Tid

GMT +1.

Elektrisitet

Nettstrømmen i Angola er på 220 volt, 50 Hz. Det brukes støpsel med runde stifter.

Valuta

Den offisielle myntenheten er kwanza (AOA). Besøkende bør ta med tilstrekkelig med kontanter for hele oppholdet. Penger kan veksles på vekslingskontorer. Nytrykte amerikanske dollar er den valutaen som lettest blir godtatt. Kredittkort godtas bare på større hotell, og det er ikke mulig å ta ut kontanter. Få minibanker i Luanda godtar utenlandske kort. Det er ikke lov å ta med kwanza ut av Angola.

Kommunikasjon

Landskoden for Angola er +244. Det er mange flere mobiltelefoner enn fasttelefonlinjer, og mobildekningen rundt Luanda og andre viktige tettsteder er mer pålitelig enn fastlinjer. De fleste store hotellene har tilgang til Internett.

Nødnummer

110 (politi); 118 (ambulanse)

Reisedokumenter og helse

Alt om reisedokumenter

Alt om helse og KLMs helsetjenester

Offentlige høytidsdager

Klima

Quarto de Fevereiro internasjonale lufthavn

www.luandaairport.com

Slik kommer man seg til byen

Selv om det går busser fra flyplassen til sentrum, er det best å bruke et av drosjeselskapene som tilbyr sine tjenester på flyplassen. Merk at drosjer bare kan betales kontant (kwanza eller amerikanske dollar). Besøkende anbefales å avtale på forhånd å bli hentet av en lokal kontakt, hotellrepresentant eller forretningsforbindelse.

Bilutleie

Bilutleiefirmaene Avis, Europcar, Hertz, Sixt og Win har kontorer på lufthavnen.

Drosjer på flyplassen

Flere drosjeselskap tilbyr sine tjenester på flyplassen. Drosjer kan kun betales kontant (sjåførene godtar også amerikanske dollar).

Fasiliteter

Fasilitetene på lufthavnen omfatter restaurant, bar, postkontor, valutaveksling og døgnåpen klinikk der man også kan få vaksine mot kolera og gul feber.

Parkering

Det finnes tre parkeringsplasser foran terminalen med plass til ca. 850 biler. Det er ikke mulig å bestille parkering.