Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

Tradisjonelle bongotrommer i tre, Lagos
 

Praktisk informasjon om Lagos

Slik kommer man seg rundt i byen

Det å komme seg rundt i Lagos kan være en spenningsfylt og uforutsigbar opplevelse. Å gå kan være risikabelt med mindre du kan gli inn blant de lokale på en overbevisende måte. Turister er populære mål for kriminelle. Det beste er å leie en privatbil med sjåfør. Det finnes sjåfører utenfor de fleste hotellene, og hotellets concierge bør kunne anbefale en pålitelig en. Drosjer er ganske trygge, pålitelige og rimelige. Drosjer er ofte gule med en blå stripe langs siden.

Tid

Lokal tid er GMT +1

Elektrisitet

Nettstrømmen er på 240 volt, 50 Hz. Det brukes støpsel med tre runde eller firkantede stifter.

Valuta

Den nigerianske myntenheten er naira (NGN), som deles i 100 kobo. Blant de godkjente vekslingsstedene finner man større hoteller og flyplassen, men de offisielle kursene er svært høye. Det er ulovlig å veksle penger på gaten. Kredittkortsvindel er et problem, og tilreisende anbefales å være forsiktige når de bruker kredittkort. Kredittkorttjenester er dessuten begrenset utenfor de største byene. Før utreise bør reisende anskaffe et variert utvalg av valuta (britiske pund, amerikanske dollar eller euro) i kontanter. Reisende bør være oppmerksomme på at bedrageri i, eller med opphav i, Nigeria er svært utbredt.

Kommunikasjon

Landskoden for Nigeria er +234. Det er mulig å ringe direkte til utlandet. Det finnes gode GSM 900- og 1800-nettverk for mobiltelefoner som dekker Lagos, Abuja og enkelte andre store byer. Det finnes internettkafeer i de store byene.

Nødnummer

Nødnummer i Lagos: 112. Nødnumrene varierer fra region til region.

Reisedokumenter og helse

Alt om reisedokumenter

Alt om helse og KLMs helsetjenester

Offentlige høytidsdager

Klima

Murtala Muhammed internasjonale lufthavn

Slik kommer man seg til byen

Større hoteller har skyttelbusser som tar imot alle internasjonale flyvninger. Ellers er drosje den tryggeste og mest effektive måten å ta seg til og fra flyplassen på.

Bilutleie

Bilutleiefirmaer på Murtala Muhammed internasjonale lufthavn omfatter Avis, Europcar og Sixt. Vær klar over at det advares på det sterkeste mot å kjøre bil på egen hånd i Nigeria. Trafikken er forvirrende og kaotisk, og det er fare for bilkapring.

Drosjer på flyplassen

Gule drosjer venter utenfor terminalen. Det er best å avtale pris før avreise. Prøv å komme inn til Lagos for rundt NGN 5000.

Transport mellom terminalene

Terminalene på lufthavnen er i gangavstand fra hverandre.

Fasiliteter

Fasilitetene på flyplassen omfatter minibanker og vekslingskontor, VIP-lounger, meet and greet-lounge, bønnerom, fasiliteter for funksjonshemmde personer samt turistinformasjon i ankomsthallen. Shopping er begrenset til noen få butikker som selger elektronikk, tilbehør til mobiltelefon, smykker og helserelaterte produkter. Internasjonal og afrikansk mat selges på mattorget på lufthavnen.

Parkering

Det finnes parkeringsplasser.