Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

Taffelberget ruvende over Cape Town
 

Praktisk informasjon om Cape Town

Slik kommer man seg rundt i byen

Det er dårlig med offentlig transport i sentrum, så de fleste besøkende leier bil, ikke minst dersom de planlegger utflukter utenfor byen. Det kan være forvirrende å kjøre egen bil, men med GPS burde erfarne sjåfører klare seg bra. For turer i byen eller til strendene langs Atlanterhavskysten er minibussdrosjer billige og praktiske. Eventyrlystne reisende kan praie dem hvor som helst langs ruten, men mange av bilene er i dårlig forfatning, og kjøringen kan være så som så. Prisen bør ligge på rundt ZAR 7 for de fleste turer i byen. Unngå å sette deg inn i en tom minibuss. De nye MyCity-bussene er trygge og pålitelige og dekker stadig mer av byen. Husk at passasjerer må kjøpe billett på en stasjon før ombordstigning. Turister blir anbefalt å unngå tog, bortsett fra Simon's Town line som kjører forbi Muizenberg og langs den fantastiske False Bay-kysten. Lommetyverier forekommer ofte, og passasjerer er ofte utsatt for angrep. Drosjer er dyre, men et godt alternativ om natten for de som ikke har bil. Offentlig transport bør ikke brukes etter mørkets frembrudd, og unngå township-områder med mindre du deltar på en organisert tur.

Tid

GMT +2.

Elektrisitet

Nettstrømmen er på 230 volt, 50 Hz. Støpsel med tre runde stifter er standard.

Valuta

Sør-Afrikas myntenhet er rand (ZAR), som deles i 100 cent. Penger kan veksles i banker, på vekslingskontorer og større hoteller. Det finnes rikelig med minibanker (det finnes en dagsgrense for kontantuttak), og de vanlige internasjonale kredittkortene godtas de fleste steder. Besøkende bør være forsiktige når de tar ut penger fra minibank, ettersom det er fare for å bli utsatt for forsøk på svindel. Alle handelsbanker veksler utenlandsk valuta.

Kommunikasjon

Landskoden for Sør-Afrika er +27. Landet har god dekning med GSM 900- og 1800-nettverk for mobiltelefoni, og det finnes avtaler om nettveksling (roaming) med de fleste internasjonale operatører. Leverandører av mobiltjenester tilbyr svært billige SIM-kontantkort. Disse kan være et godt alternativ for besøkende som blir værende en stund. Det finnes internettkafeer. Kort- og myntbetjente telefonapparater er også utbredt.

Nødnummer

Nødnummer: 10111 (politi); 10177 (ambulanse)

Visa- og helseinformasjon

Everything about visa

Everything about health information

Offentlige høytidsdager

Klima

Cape Town internasjonale lufthavn

www.airports.co.za

Slik kommer man seg til byen

MyCiti-bussen er det raskeste og billigste alternativet for å komme seg inn til byen. Ekspress til sentrum koster ca. ZAR 70, i tillegg til engangsbetaling på ZAR 30 for et MyCiti-kort. Minibuss fra dør til dør er også mulig inn til byen. Turen tar rundt en halv time. Mange hoteller har egne busser, og det finnes også en backpacker-buss som kjører innom flere vandrerhjem og rimeligere innkvartering: Avgang en gang i timen.

Bilutleie

Bilutleiefirmaene Hertz, Avis, Europcar og Tempest er blant de som tilbyr sine tjenester her.

Drosjer på flyplassen

En drosje til sentrum av Cape Town tar rundt 30 minutter, og prisen avhenger av tid på døgnet og antall passasjerer. Vanligvis ligger prisen på mellom ZAR 150 og ZAR 250. Det koster inntil 50 prosent mer om natten. Kun selskapet Touch Down Taxis, det autoriserte lufthavndrosjeselskapet, har lov til å operere fra lufthavnen.

Fasiliteter

Minibanker, barer, restauranter og vekslingskontor finner man over hele flyplassen. Det finnes også flere butikker, bl.a. tollfri shopping, i den internasjonale avgangshallen. Mva-retur er mulig ved den internasjonale innsjekkingsskranken. Hotellreservasjon og turistinformasjon er også tilgjengelig.

Parkering

Det finnes både kort- og langtidsparkering i parkeringshus med flere etasjer i tilknytning til terminalen. Prisen varierer fra ZAR 12 for den første timen på den billigste parkeringsplassen til en minimumspris på ZAR 660 (for fem dagers parkering) på langtidsparkeringen. Det finnes også et eget henteområde som tilbyr 30 minutter gratis parkering.

Internett

Det finnes flere soner med trådløst Internett på lufthavnen. Man betaler etter hvor mye man bruker, med de første 30 minuttene gratis.