Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

Masaikriger i Serengeti, Dar es Salaam
 

Praktisk informasjon om Dar- es-Salaam

Slik kommer man seg rundt i byen

Det kan være forvirrende å ta seg frem i Dar-es-Salaam for besøkende. Det er fint å bese byen til fots, men fotgjengere bør være oppmerksomme på aggressive sjåfører. Det finnes ikke fortau i byen. Maxitaxier (kalt daladala) og busser tilbyr fast pris, men reisende bør være oppmerksom på at disse ikke følger faste avgangstider. De er også ofte farlig overfylte og populære blant lommetyver. Drosjer kan praies utenfor de fleste hotellene i Dar-es-Salaam til fast pris, men på de fleste andre steder må man regne med å forhandle om prisen. Reisende som ønsker å leie bil må ha gyldig internasjonalt førerkort som må godkjennes av politiet ved ankomst til landet. Reisende som ønsker å kjøre selv utenfor byen, bør leie en 4x4 eller SUV og være oppmerksomme på at kveg og fotgjengere ofte ignorerer veitrafikkreglene.

Tid

Lokal tid er GMT +3.

Elektrisitet

230 volt, 50 Hz. Støpsel med tre rektangulære eller runde stifter brukes.

Valuta

Den offisielle myntenheten er tanzaniansk shilling (TZS), som deles i 100 cent. I turistsektoren prises alt i amerikanske dollar, som er den foretrukne valutaen. Penger kan veksles i større byer. Vekslingskontorer kan gi bedre vekslingskurser enn banker. Det finnes minibanker i byer av en viss størrelse. Noen store turist-lodger, noen hoteller og reisebyråer i byområder godtar kredittkort, men det er ingen garanti for dette, og det kan medføre gebyr.

Kommunikasjon

Landskoden for Tanzania og Zanzibar er +255. Det er god mobiltelefondekning i de viktigste små og store byene, og operatørene bruker GSM-nettverk. Utenfor byene kan det være begrenset dekning. Det finnes avtaler om nettveksling (roaming) med de fleste internasjonale operatører. Unngå å ringe fra hoteller, ettersom det kan være veldig dyrt. Det finnes internettkafeer i de viktigste byene og turistsentrene.

Nødnummer

Nødnummer: 112

Reisedokumenter og helse

Alt om reisedokumenter

Alt om helse og KLMs helsetjenester

Offentlige høytidsdager

Klima

Dar-es-Salaam internasjonale lufthavn

www.taa.go.tz

Slik kommer man seg til byen

De fleste store hotellene tilbyr henting på flyplassen, og det er en god idé å ordne med dette så sant det er mulig. Det finnes nesten alltid tilgjengelige drosjer. Det er også mulig å leie en bil.

Bilutleie

Bilutleiefirmaer har kontorer på lufthavnen.

Drosjer på flyplassen

Det er lett å få tak i drosje utenfor terminalbygningen, men de færreste av dem har taksameter, så husk å forhandle om pris på forhånd. Reisen inn til byen kan ta alt fra 20 minutter og opp til en time, avhengig av trafikken.

Transport mellom terminalene

Det er vanligvis ikke behov for transfer mellom terminalene, men dette kan gjøres til fots eller med drosje.

Fasiliteter

Lufthavnen har postkontor, banker, et vekslingskontor, restauranter, barer, en businesslounge, en tollfri butikk, gavebutikk, reisebyrå og turistinformasjon. Lufthavnen er tilrettelagt for handikappede.

Parkering

Det er en parkeringsplass foran terminalbygningen.

Internett

Internett er tilgjengelig i noen områder.