Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

Afrikansk landskap, Entebbe
 

Praktisk informasjon om Entebbe

Slik kommer man seg rundt i byen

Den mest praktiske måten å bevege seg rundt i Entebbe på, er med drosje. Drosjer med taksameter er tilgjengelige på drosjeholdeplassen i Kitoro-området, eller de kan bestilles per telefon. Et litt billigere alternativ er de allestedsnærværene boda-bodaene (motorsykkeldrosjer). Vær imidlertid oppmerksom på at det skjer mange ulykker med disse på grunn av uforsvarlig kjøring, så det er best å få noen du stoler på til å anbefale deg en god fører.

Tid

Lokal tid er GMT +3.

Elektrisitet

Nettstrømmen er på 220-240 volt, 50 Hz. Det brukes støpsel med tre rektangulære stifter.

Valuta

Den offisielle myntenheten er ugandisk shilling (UGX), som deles i 100 cent. Utenlandsk valuta kan veksles i banker og vekslingskontorer. De beste myntenhetene å veksle fra er amerikanske dollar, euro og britiske pund, men man bør kun veksle på offisielle kontorer. Det finnes minibanker i byer av en viss størrelse. Kredittkort godtas bare på større hoteller, butikker og restauranter, vanligvis bare i byene.

Kommunikasjon

Landskoden for Uganda er +256. Det er god mobildekning over hele landet, og det finnes internettkafeer i de fleste større byene.

Nødnummer

Nødnummer: 999 eller 112

Reisedokumenter og helse

Alt om reisedokumenter

Alt om helse og KLMs helsetjenester

Offentlige høytidsdager

Klima

Entebbe internasjonale lufthavn

www.entebbe-airport.com

Slik kommer man seg til byen

Det kjører skyttelbusser til Kampala Sheraton og andre større hoteller. Reisen til sentrum av Kampala kan ta opptil en time.

Bilutleie

Hertz og Europcar er representert på lufthavnen. Bil med sjåfør kan også leies på lufthavnen.

Drosjer på flyplassen

Flyplassdrosjer tilbyr en direkteservice til Kampala.

Fasiliteter

Fasiliteter omfatter barer og restauranter, tollfrie butikker og gavebutikker, møterom og turistinformasjon. Telefonkiosker i avgangs- og ankomsthallene. Mobiltelefontjenester er også tilgjengelig. Døgnåpne banker og vekslingskontorer i både avgangs- og ankomsthallen.

Parkering

Parkering ved lufthavnen.

Internett

Gratis trådløst Internett er tilgjengelig på flyplassen.