KLM Royal Dutch Airlines KLM Royal Dutch Airlines
 

Sju millioner vårblomster i Keukenhof

Våren i Holland begynner ikke på alvor før plantene i Keukenhof står i full blomst. De vakre blomsterbedene med tulipaner, hyasinter, påskeliljer og andre løkplanter er et spektakulært syn, og tiltrekker seg tusenvis av tilskuere hvert år.

Blomster og blomsterløk er to av Hollands mest berømte eksportprodukter. Når de to kombineres, får du Keukenhof, en årlig blomsterutstilling som finner sted i Lisse, midt i Bollenstreek (nederlandsk for løkdistriktet) sør for Amsterdam. Keukenhof begynte i 1949 som en utendørs blomsterutstilling, og den var så populær at man tok til å arrangere den hvert år. Utstillingen er den ultimate vårdestinasjonen, og en drøm for enhver fotograf.

Blomstrende tulipaner i Keukenhof
Blomstrende tulipaner i Keukenhof

Amsterdam

Big Ben av blomster

Sju millioner blomster

Parken er i dag en av de mest besøkte attraksjonene i Nederland. Hvert år blir det plantet nye blomsterbed basert på et spesielt tema. Tidligere har Brandenburger Tor, Big Ben og Vasilijkatedralen blitt fremstilt med blomster. Når våren kommer, blomstrer om lag sju millioner blomster i parken. Den endeløse variasjonen av farger og arter er virkelig enestående - her er over 700 tulipanarter utsilt.

Mer enn 30 ulike blomsterutstillinger vises på området. Over 600 blomsterdyrkere viser de vakreste blomstene sine, og kjente blomsterdesignere lager spektakulære oppsatser. Hver utstilling fokuserer på en imponerende blomsterkreasjon som fremhever en spesiell type blomst. Utstillingen gir et samlet bilde av hva som kan gjøres med blomster, og ved slutten av arrangementet blir det utdelt en pris til den blomsterdyrkeren som har den vakreste blomsten. Utstillingen finner sted i de ulike paviljongene i Keukenhof.

Blomster så langt øyet kan se

Midt i blomsteråkrene

Den fantastiske blomsterutstillingen er ikke begrenset til selve Keukenhof. Du kan leie en sykkel og utforske omgivelsene. Hvert år i april finner dessuten Bollenstreek Bloemencorso (blomsterparade) sted. Evenementet omfatter om lag 20 flåter som følger en 40 kilometer lang rute fra Noordwijk til Haarlem, akkompagnert av levende musikk. Du kan også besøke Keukenhof festning. Dette eventyraktige herskapshuset er omgitt av vakre hager, og er åpent for publikum. På fastsatte tidspunkter arrangeres omvisninger der man kan lære mer om den store samlingen av japansk og kinesisk porselen og Nicolaes Maes' spesielle kunstverk.

Den pittoreske Keukenhof festning
Blomsterbutikken inne i Keukenhof

Kjøp en blomstersuvenir på Keukenhof

Besøkende som blir inspirert av de vakre blomstene, kan stikke innom gavebutikken og kjøpe blomsterløk som tilfredsstiller importkravene i Asia og USA. Dermed kan du være trygg på at du har lov til å ta dem med deg hjem. Keukenhof er åpen fra mars til mai, da plantene er i full blomst.

+ Les mer

Se på kartet

Keukenhof, Keukenhof-Noord 1, Lisse, Nederland