KLM Royal Dutch Airlines KLM Royal Dutch Airlines
 

Nærkontakt med verdensrommet

Kjenn på et stykke månestein, se en astronaut under trening eller delta i en simulert rakettoppskyting: På romfartssenteret i Houston kan du oppleve universet på nært hold. Ta en kikk bak kulissene i romfartssenteret NASA, og lær om alle aspektene ved en tur i rommet.

Det offisielle besøkssenteret i Johnson Space Center er en av de største attraksjonene i byen. Mange av attraksjonene i romfartssenteret er myntet på barn, men voksne kommer ikke til å kjede seg - her er mer enn nok å fylle dagen med.

Romferge i Houston romfartssenter
Romferge i Houston romfartssenter

Houston

Det gamle kontrollsenteret

"Houston, we’ve had a problem"

Det er lett å glemme at du ikke befinner deg i et museum. Til tross for de mange attraksjonene for besøkende, er NASA-bygningen i full virksomhet. På kontrollsenteret, som overvåker alle amerikanske romfartsekspedisjoner, foregår virksomheten som den pleier. De fleste har en anelse om hva som foregår her, om så bare er fra å ha sett filmen "Apollo 13" fra 1995 (med Tom Hanks og Kevin Bacon) om den legendariske måneferden som måtte avbrytes. Den berømte replikken "Houston, we’ve had a problem" er fra denne Apollo-romferden i 1970, og refererer til dette kontrollsenteret. Og når vi snakker om historie, kan du også besøke området der man hadde kontakt med Apollo 11-astronautene som var de første til å sette sin fot på månen den 20. juli 1969. Det har vært noen nervepirrende øyeblikk der inne.

Lunsj med en astronaut

Hver uke har besøkende mulighet til å møte en ekte astronaut på romfartssenteret, og ta del i en "kosmisk" lunsj. Hvis du kommer tidlig nok, kan du kanskje dele bord med en som faktisk har vært ute i rommet. Hvordan blir kroppen påvirket av å oppholde seg i rommet, hvor spennende er utskytingen, hvordan smaker astronautmat og hvordan føles det å være vektløs? Det er god tid til å stille spørsmål.
Saturn V

Enorme raketter

Ikke glem å besøke Saturn V i Rakettparken. Ved siden av den største og kraftigste raketten som noensinne er bygget, føler du deg liten. Kolossen som fraktet Apollo-ekspedisjonene ut av jordens atmosfære er like høy som en 36 etasjes bygning. Dette er en av de tre gjenværende Saturn-rakettene. Disse rakettene var avgjørende for at NASA skulle kunne gjennomføre sine største bragder, inkludert månelandingen - "et stort skritt for menneskeheten".