Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

En filmelskers paradis

Torino er sannsynligvis ikke en by du automatisk forbinder med film, men et besøk på Mole Antonelliana vil ganske sikkert få deg på andre tanker. Denne bygningen, som dominerer bysilhuetten med sitt høye spir, huser et av verdens beste filmmuseer, Museo Nazionale del Cinema.

Museet strekker seg fra atriet over fire etasjer - fulle av kostymer, rekvisitter, plakater og massevis av levende bilder. Utstillingen er fordelt på 10 "kapeller", som tar for seg en spesiell filmgenre hver. Gjennom de interaktive montasjene kan du bli stjerne i filmens verden. Se filmklipp mens du sitter på en stol eller ligger på gulvet – eller til og med mens du sitter på do!

Mole Antonelliana
Mole Antonelliana

Torino

En filmaktig museumsopplevelse

Arkitekturen i Mole Antonelliana inspirerte de som skapte museet til å lage en spesiell rute gjennom bygningen: når du følger ruten, beveger du deg sakte nedover i kuppelen. Kombinert med uventede lyd- og bildeeffekter gjør de interaktive presentasjonene besøket på museet til en filmaktig opplevelse.


Utstillingene i første etasje gir en oversikt over filmhistorien ved hjelp av historiske rekvisitter og utstyr. Lær mer om den sinnrike tidlige filmteknologien. Antikke magiske lykter skaper mystiske skygger på skjermene, og djevler våkner etter århundrers søvn. Barn vil nok trives best i andre etasje, der de kan se filmklipp i omgivelser de velger selv – hva med en stue fra 1950-tallet? Det føles som om du går inn i en film.Tredje etasje viser alt som må til for å lage en film. For eksempel kan du oppleve hvordan det er å være filmregissør. Du kan også prøve å lage spesialeffekter. Bare knips med fingrene, så er du i en filmscene. I fjerde etasje finner du en enorm samling av gamle filmplakater.  Ikke glem å besøke utkikksposten øverst i tårnet. For å komme opp til utkikksposten kan du ta glassheisen (som dessverre ikke er en rekvisitt fra filmen Charlie og sjokoladefabrikken).

“Mole ble i sin tid skapt som et symbol på moderne Italia”

En hovedstad verdig

Det 167 meter høye Mole Antonelliana-tårnet sto ferdig i 1889, og er symbolet på Torino. Bygningen er oppkalt etter arkitekten som tegnet strukturen, Alessandro Antonelli. Egentlig skulle Mole være en synagoge, men i 1878 kjøpte Torino kommune bygningen mens den fremdeles var under bygging. Spiret av aluminium ble raskt Torinos ikon, og ettersom byen i de dager var Italias hovedstad, er det ingen overdrivelse å si at Mole også ble skapt som et symbol på det moderne Italia.