Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

En juvel av et historisk bysentrum

Den ecuadorianske hovedstaden Quito kan skryte av å ha det best bevarte historiske sentrum i Latin-Amerika. Etter at byen oppsto mellom fjellene i Andes i det 16. århundre, har den blitt utsatt for en rekke jordskjelv. På tross av dette er det over 130 historiske bygninger i sentrum, fordelt på over 300 kvartaler – et fantastisk og fascinerende sted å utforske.

I 1978 ble Quitos bysentrum oppført på UNESCOs verdensarvliste. Det historiske sentrum ligger i en høyde av 2 850 meter og dekker over 3 000 mål. Her finner du trange gater og plasser laget av vulkansk stein, fredfylte klostre, elegante bygninger med glatte hvite fasader og gotiske og barokke kirker fylt av gull. Men det historiske sentrum er mer enn bare et friluftsmuseum. Det er en pulserende bykjerne der du både kan betrakte og delta i det lokale livet natt og dag.

Den mest kunstneriske gaten

La Ronda, Quitos berømte kunstneriske gate, ble et samlingssted for forfattere, kunstnere og musikere på 1930-tallet. I dag er dette et fint sted for å se og kjøpe håndverksprodukter av alle slag, inkludert tinn- og sølvvarer, og hatter laget av toquilla, et lokalt gresslag. Alt er laget akkurat her. Om kvelden overtar gatemusikantene, og lokalbefolkningen strømmer til de mange barene og restaurantene.

En rekke kolonibygninger i sentrum av byen
Uavhengighetsplassen

Quitos hovedtorg

Plaza de la Independencia ligger i hjertet av gamlebyen, der mange viktige historiske hendelser har funnet sted siden 1500-tallet. Plassen er omgitt av viktige bygninger, som Palacio de Gobierno (presidentpalasset), katedralen og rådhuset. Like ved ligger Pasaje Espejo, en trivelig gågate med mange restauranter, og Teatro Bolívar – oppkalt etter Simón Bolívar, mannen som kjempet for landets uavhengighet.

+ Les mer

Se på kartet

Plaza de la Independencia

Den beste utsikten

Du kan ikke gå glipp av den enorme, 114 meter høye Basílica del Voto Nacional, og det er bra. Denne nygotiske kirken har noen veldig spesielle elementer det ikke er vanlig å se utenfor Ecuador: groteske vannkastere formet som iguaner, aper, beltedyr og skilpadder fra Galápagosøyene. Det er verdt å klatre opp til observasjonsplattformen for å ta en nærmere titt. Der blir du også belønnet med en panoramautsikt over byen og området omkring.

Hundre meter opp i luften

Foto

  • Uavhengighetsplassen: dutchbaby, Flickr