Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

En ny type after-ski

Bedre og sunnere mat er en global trend som også har funnet veien til kanadiske after-ski-steder. De som ikke vil spise søppelmat hele uken, kan glede seg over en overflod av sunne spisesteder ved skianleggene rundt Vancouver. Kokkene tilbereder retter av en annen verden, med lokale ingredienser som garantert får deg til å miste interessen for hurtigmat.

I British Columbia, provinsen der Vancouver ligger, øker "Farm-to-Table"-bevegelsen i popularitet. For å si det enkelt handler dette konseptet om å kjøpe produkter rett fra gårdbrukerne uten å gå veien om bearbeiding eller transport. At det er en suksess, kan alle se: I Vancouver-området blir stadig flere områder brukt som beitemarker, og det dyrkes stadig flere produkter. Og det er bra for restaurantbransjen, ettersom kokkene nå kan bruke ferske lokale produkter både sommer og vinter.

Tradisjonell italiensk mat

Et godt eksempel på dette grønne konseptet er Cibo Trattoria i Vancouver sentrum. Denne italienske restauranten serverer tradisjonell italiensk mat med en moderne vri. Selv om noe av osten og kjøttet er importert fra Italia, kommer de fleste ingrediensene fra gårder i nærheten. Reddiker fra Aldergrove og engelskkarse fra en gård i Langley er bare to av de mange smakfulle ingrediensene som brukes. Menyen - trykt på resirkulert papir - er aldri den samme to dager på rad: Det dukker alltid opp nye og spennende retter. Typiske retter omfatter grillet blekksprut med agurksalat og fazzoletti med villsvinsaus. Begge deler går utmerket til en lokal vin fra Fraser Valley eller Okanagan Valley lenger inn i landet.

+ Les mer

Tradisjonell italiensk mat med en moderne vri

Se på kartet

Cibo Trattoria, 900 Seymour Street, Vancouver, BC V6B 3L9
En kreasjon av kokken James Walt

Araxi-stuen

I byen Whistler i skiområdet med samme navn kan gourmeter skjemme bort smaksløkene. Etter en dag med utfordrende kjøring i snøen kan du glede deg over kulinariske lekkerbiskener på Araxi, en restaurant som har mottatt flere utmerkelser. Sjefskokk James Walt bruker fortrinnsvis ingredienser fra Pemberton Valley, i tillegg til fersk fisk fra Stillehavet. De varme jordtonene i interiøret og de høye skapene fylt med vinflasker skaper en hjemlig atmosfære.

+ Les mer

Se på kartet

Araxi, 4222 Village Square, Whistler, BC V0N 1B4

Rendezvous hos Christine

På toppen av Blackcomb-fjellet i skiområdet Whistler-Blackcomb finner du Rendezvous Lodge. Stedet huser Christine’s restaurant, et utmerket sted for en nydelig og sosialt ansvarlig lunsj eller middag. Fisken er for eksempel fanget i henhold til kravene fra Vancouver Aquarium. For hver rett følger anbefalinger av lokale viner som passer til maten. Også de som ikke går på ski kan ta del i gleden, ved å ta svevebanen Peak 2 Peak opp til stedet. Turen tar elleve minutter, og byr på storslått utsikt mot fjelltoppene.
Utsikt mot Blackcomb

Foto

  • Tradisjonell italiensk mat med en moderne vri: Renée Suen, Flickr
  • En kreasjon av kokken James Walt: VancityAllie.com , Flickr