KLM Royal Dutch Airlines KLM Royal Dutch Airlines
 

Elvecruise på Vltava

Praha er en romantisk by, med sine middelaldergater, vakkert dekorerte kirker og idylliske utsikt over elven Vltava. Den berømte tsjekkiske komponisten Smetana komponerte en symfonisk ode til denne mektige elven, som snor seg gjennom Bøhmen og deler Praha i to.

Det er sant at Karlsbroen har en fantastisk utsikt over Vltava. Men den mest romantiske opplevelsen av Praha får du når du ser byen fra elven. Ta et elvecruise og se byen passere forbi. Pastellfargede lagerbygninger pryder elvebredden, mens kirketårnene står i silhuett mot de oransjefargede takene. Om natten speiler lysene fra byen seg i vannet, og den mektige borgen tårner op i vest. For en virkelig uforglemmelig opplevelse kan du tilsette litt lett jazzmusikk og spise middag med levende lys på bordet.

En romantisk middag på Vltava

En makelig båttur er en trivelig opplevelse på dagtid, men et kveldscruise er enda hyggeligere. En rekke båtoperatører bruker vakre gamle seilskuter der klassiske lysekroner sprer et behagelig lys over interiøret. De mindre båtene byr på de mest intime omgivelsene. Et spesielt jazz- og middagscruise gir deg et romantisk måltid og kanskje en dans i måneskinnet – og definitivt en fin opplevelse. Men uansett hva du velger, er det viktigste ved elvecruiset den spektakulære utsikten til byen.

Mange av Prahas attraksjoner ligger ved elvebredden, både i Staré Město (gamlebyen) og Malá Strana (Lillesiden). På toppen av åsen troner den grandiose Prahaborgen med sin imponerende silhuett, som sjelden er ute av syne. Fra Middelalderen og fremover var denne borgen sete for de bøhmiske kongene, og er nå den tsjekkiske presidentens offisielle residens. Sør for Nové Město (nybyen) ser man ruinene av et annet fort, Vyšehrad, inkludert restene av den gamle borgmuren og tvillingtårnene på den nygotiske Peter-og-Paulus-katedralen.

Nattutsikt over byen

Broene i Praha

I Praha er det ikke mindre enn atten broer over Vltava. Et elvecruise vil selvfølgelig ta deg til den berømte Karlsbroen, den eldste i Praha. Tretti barokkstatuer dekorerer broen på begge sider, og vises i et fantastisk perspektiv når man passerer gjennom de gotiske portene. Prahas andre bro var Legionbroen, som delvis går over øya Střelecký. Den er oppkalt etter de tsjekkiske legionene som kjempet for uavhengighet under første verdenskrig. Broen ligger rett overfor den imponerende Nasjonalteatret med sitt glinsende gulltak.

Karlsbroen