Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Et rom fullt av musikalske minner

Det er vanskelig å tro, men Alte Oper, en av de mest slående bygningene i Frankfurt am Main, gikk nesten tapt under andre verdenskrig. Et alliert luftangrep la bygningen fra 1880 i ruiner. Da hadde operaselskapene i byen allerede funnet andre steder å spille forestillingene sine.

Carmina Burana, et musikkstykke som vekker folks fantasi over hele verden, ble første gang fremført i 1937 av Carl Orff på Alte Oper i Frankfurt. Det var også en av de siste premierene i denne nyrenessansebygningen, ettersom den ble nesten fullstendig ødelagt i 1944. Men borgerne greide å samle inn 15 millioner tyske mark for å rekonstruere bygningen. I dag finner festivaler, konserter og konferanser sted på Alte Oper.

En storslagenhet som nesten gikk tapt
En storslagenhet som nesten gikk tapt

Frankfurt am Main

Kunsten å lytte

Bak den restaurerte fasaden i det tidligere operahuset finner vi to konsertsaler, som begge er internasjonalt kjent for sin gode akustikk. Den store salen er en av Tysklands beste konsertsaler for klassisk musikk, der topporkestre som Concertgebouw-orkesteret fra Amsterdam og The British Academy of St Martin in the Fields spiller. I den mer kompakte Mozart-salen arrangeres ofte konserter med jazz eller moderne musikk. Om sommeren og i juletiden finner også spesielle musikkforestillinger sted. Nyt en middag i husets restaurant Opéra før eller etter en konsert.

Sommertoner og mat

En festival full av musikk

Selv om det ikke er operaforestillinger i Alte Oper, er operaatmosfæren fortsatt merkbar. Hvert år i annen halvdel av juni finner Opernplatzfest sted på plassen foran den imponerende bygningen. I en uke er plassen fullpakket med boder med mat og drikke, mens ulike kulturforestilinger knyttet til bygningens rike musikkhistorie finner sted der. På varme sommerkvelder trekker Opernplatzfest til seg tusenvis av tilskuere.

Om vinteren er Alte Oper vakkert opplyst
Alte Oper om natten

“Alte Oper er det storslagne møtepunktet for kulturelskere i og omkring Frankfurt”

Banken og operaen

I dag er Alte Oper nært knyttet til Den europeiske sentralbanken. Denne europeiske sentralbanken ble grunnlagt i Frankfurt am Main i 1998, og siden da har banken jevnlig leid den elegante bygningen til viktige offisielle arrangementer ─ i 2008 til feiringen av bankens tiårsjubileum, for eksempel. Av og til føles Alte Oper som Den europeiske sentralbankens annet hovedkontor.

Den europeiske sentralbankens annen "storstue"