Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

En tapas-tur i Barcelona

Saftige oliven, hvitløksreker rett fra grillen, et stykke smakfull manchego-ost - dette er bare noen av de klassiske rettene innenfor den berømte spanske tapas-tradisjonen. Kjennere kan legge ut på en tapeo i Barcelona, en kveldstur innom forskjellige utmerkede tapasbarer. De beste stedene er de gamle, mørke barene der røkt skinke henger ned fra taket.

Ved nitiden begynner tapasbarene i Barcelona å fylles opp av lokalbefolkningen, som kommer for å treffe naboer, familie og venner. Tid er ikke spesielt viktig her, noe det er fint å kunne oppleve i virkeligheten. Med et glass hvitvin i hånden kan du velge dine tapas – fra enkle retter til små kulinariske kunstverker. Prøv noen patatas bravas, brød med aioli, eller krydrede kjøttboller. Vanskelig å velge? Spør kelneren eller bartenderen om de beste og ferskeste tapasene på menyen.

Tapas på Quimet i Quimet

Quimet i Quimet

Vinflasker fra hele verden pryder interiøret til Quimet i Quimet fra gulv til tak. Denne bodegaen er ekstremt populær på grunn av sine montaditos, små brødruller med deilig fyll. Det fins fantastiske smakskombinasjoner, som laks med trøffelhonning og tunfisk med kaviar og balsamico. Du kan også bestille en plato combinado: en tallerken mat komponert av kvinnen eller mannen bak baren. Rettene nytes best sammen med kald belgisk (!) fatøl.

+ Les mer

Se kartet

Quimet i Quimet, Carrer del Poeta Cabanyes, 25, 08004 Barcelona, Spania

Flytende ravioli

En sirkusdirektør i flosshatt ønsker velkommen til dette organiserte kaoset av teater og gastronomi. Et besøk på restauranten Ticket er en enestående opplevelse. Tapasene er laget av de legendariske mesterkokkene Ferran og Albert Adrià, til en rimelig pris. Brødrene drev tidligere topprestauranten ElBulli, og løftet det spanske kjøkkenet til nye høyder. Disse mestrene i molekylær gastronomi serverer gjestene eksploderende oliven, mini-airbags med manchego-ost og flytende ravioli. Sørg for å bestille bord i god tid på forhånd.

+ Les mer

Fristende tapas på Tickets

Se kartet

Tickets, Avinguda Paral•lel 164, 08015 Barcelona, Spania

Tapas og vin på Casa Jacinta

Overdådige tapas med rioja

Om man ikke vet bedre, kan man komme til å gå forbi Casa Jacinta uten å legge merke til det. Denne tapasbaren er fullstendig upretensiøs, men maten er eventyrlig. Roberto fra La Rioja-regionen og kona hans, Ynes fra Peru, byr gjestene på overraskende smaker. Som en stolt ambassadør for provinsen sin, serverer Roberto bare de aller beste rioja-vinene. Finn deg en plass på terrassen, og nyt retter som auberginemousse bestrødd med sesamfrø.

+ Les mer

Se kartet

Casa Jacinta, Carrer de Tamarit 154, 08015 Barcelona, Spania

Foto

  • Tapas på Quimet i Quimet: dbata59, Flickr
  • Tapas og vin på Casa Jacinta: Hollandse Hoogte