Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

En tradisjonell lunsj på Tongin-markedet

Bortgjemt i de travle gatene mellom skyskraperne i Seoul ligger noen veldig sjarmerende gatemarkeder. Et av de morsomste og mest interessante markedene, er Tongin-markedet i Hyoja-dong-strøket. Markedshallen har 75 boder med den mest utsøkte koreanske maten. Det som gjør dette markedet virkelig unikt, er måten du velger maten på.

Før Sør-Korea ble uavhengig fra Japan i 1945, var det stor fattigdom i landet, og folk kjøpe stort sett maten sin på markeder. Takket være elektronikkproduksjonen er landet nå et av de rikeste i Asia, og luksuriøse supermarkeder fortrenger litt etter litt de små markedene. For å motvirke dette, har Tongin-markedet blåst liv i en gammel tradisjon.

En modernisert lunsjboks

Tongin-markedet har gitt nytt innhold til begrepet lunsjboks. Besøk Lunch Box Café, og for en liten sum får du en håndfull mynter og et brett med forskjellige seksjoner. Nå er du klar til å bestemme deg for hva du vil ha i lunsjboksen din. Matbodene selger et stort utvalg deilige retter, fra ingefærkaker og riskaker til nudler i krydret tomatsaus og melboller med smaksrikt oksekjøtt. For så lite som tre mynter per rett kan du fylle opp lunsjboksen din. Når du har fylt opp brettet, kan du dra til restauranten for å nyte de sørkoreanske rettene dine sammen med en kopp te.

En fylt "lunsjboks"

Mat for en sunn livsstil

Det sørkoreanske kjøkkenet er basert på medisinsk mat. For århundrer siden spiste koreanere for å bli sunne eller holde seg friske – ikke fordi maten var god. I dag setter folk pris på smakfull mat, men tilsetninger av unaturlige produkter og fettet mat er fortsatt bannlyst i tradisjonelle koreanske restauranter.
På Tongin-markedet selges et stort utvalg retter med helbredende egenskaper. Du finner en mengde "krydret" mat som skal hjelpe til å gjenvinne energien. Ginseng-roten øker intelligensen, bedrer den seksuelle ytelsen og styrker immunsystemet når du er stresset. For å dra nytte av disse helsefordelene, kan du bestille en kopp ginseng-te i Lunch Box Café, eller prøve noe med kanel, en ingrediens som brukes i mange sauser på grunn av de bakterie- og soppdrepende egenskapene. De har god mat i Sør-Korea.

“I Sør-Korea står sunn mat for et sunt liv”