Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Et besøk i Tierpark Hagenbeck

Det startet med en samling seler i 1848, og vokste til en av de vakreste dyrehagene i Tyskland. Besøkende i Tierpark Hagenbeck i Hamburg får møte elefanter, orangutanger, sjøløver, sibirske tigere og mange andre dyrearter på nært hold. De storslagne omgivelsene minner om de store slettene på den afrikanske savannen og det enorme Nordishavet.

Selv for over hundre år siden var Tierpark Hagenbeck en velkjent institusjon i Europa, noe innbyggerne i Hamburg er svært stolte av. Denne progressive dyrehagen har nesten ingen bur eller gjerder. Alle dyrene streifer praktisk talt fritt omkring i den 25 hektar store parken. Her kan du mate en asiatisk elefant eller en giraff, eller du kan beundre fargerike fisk i det tropiske akvariet – alt i nærheten av Hamburgs bysentrum. Dyrehagen har sin egen metrostasjon, og det er enkelt å komme dit.

Kinesisk pagode i Tierpark Hagenbeck
Kinesisk pagode i Tierpark Hagenbeck

Hamburg

Mating av giraffer og elefanter

Besøk Tierpark Hagenbeck når som helst på året for å tilbringe en morsom og spennende dag i dyrehagen. I tillegg til de praktfulle dyrene, er dyrehagen kjent for sine såkalte panoramaer: fabelaktige kopier av naturlige miljøer der flere dyrearter lever sammen. Dyrehagen bruker kanaler og dype vollgraver for å holde dyrene fra hverandre.
Dyrehagen har et vakkert afrikansk panorama, der det bor sebraer og strutser såvel som impalaer og egyptiske gjess. Giraffene er ganske nysgjerrige, og liker å spise grener og blader av hendene til folk. Løvene døser på trygg avstand inne i en ravine. Lenger ned kan du støte på kenguruer, emuer og fargerike papegøyer. På den andre siden parken er de asiatiske elefantene. Besøkende får lov til å mate disse digre skapningene, men bare i helgene mellom kl. 12.00 og kl. 14.00.

Isbjørner og pingviner

Gå ikke glipp av polarpanoramaet, der Arktis og Antarktis møtes. Dyr fra de kaldeste områdene i verden lever sammen, fra arktiske sjøfugler til søramerikanske sjøløver. Det store bassenget med 5,5 millioner liter vann gir dyrene stor plass å svømme og dykke på. Isbjørnene svømmer fra det ene isflaket til det andre, mens sjøløvene døser på klippene. Hør pingvinene kvitre i vei inne i ishulen, og se på dem der de leker sammen. Bassenget har store vinduer som gir de besøkende glimrende sikt inn mot det som skjer under vannet.

Flamingoer i vannkanten

Foto

  • Flamingoer i vannkanten: shahn2009, Flickr